Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött édesburgonya fóliában

Töltött édesburgonya fóliában
Töltött édesburgonya fóliában
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves barátnőm mesélte, hogy egyik nap ezt készített a párjának. Nem vagyok benne biztos, hogy teljesen jól emlékeztem a receptre, mindenesetre én elkészítettem a saját verziómat.

Ez tipikusan az az étel, amiről jó fotót készíteni szinte lehetetlen, de mondjuk a gépem se a legultramodernebb.:) Szóval bocsi a csúnya képért.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főételként is kitűnően megállja a helyét, mert nagyon laktató, de a nagyobb étvágyúak akár egy natur hús mellé is adhatják köretnek!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesburgonyákat meghámozzuk, majd forrásban lévő vízben félkészre főzzük. Hosszábban bevágjuk őket félig, majd félretesszük.
  2. A szalonnát zsírjában elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát.
  3. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd az apróra vágott kaliforniai paprikával együtt főzzük tovább.
  4. A tejföl következik, majd a legvégén a petrezselyem. Az egészet gyorsan felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
  5. A félig félbevágott édesburgonyákat egyesével dupla alufóliára helyezzük, majd a tejfölös-szalonnás szószt a mélyedésbe kanalazzuk.
  6. A tetejére reszelt sajtot halmozunk, majd az alufóliát összezárjuk úgy, hogy a tejfölös lé ne folyjon ki, viszont a tetejét szabadon hagyjuk, hogy a sajt szépen megpiruljon, majd irány a sütő.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 827
elküldve: 5
receptkönyvben: 73
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött krumpli, édesburgonya töltve, sonkás-sajtos töltött burgonya fóliában sütve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

573
édesburgonya 4 db
kolozsvári szalonna 150 g
sonka 100 g
piros kaliforniai paprika 1 db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
tejföl 150 g
1 csipet
fekete bors 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg