Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirkemell krumplipürével

Töltött csirkemell krumplipürével
Töltött csirkemell krumplipürével
60 perc / előkészület: 35 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Színes és kívánatos! A spenót íze jól harmonizál a mozzarellával. A gyermekem számára így nem ijesztő a spenót vad zöld színe. Mi csak "színes pipimellnek" hívjuk. A rántott csirkét néha ezzel a fajta elkészítési móddal variálom.

hozzávalók / 4 adag

csirkemellhez

krumplipüréhez

ajánlat

Lerövidíthetjük az előkészítési munkát, ha a csirkemelleket előző este töltjük meg. Így az ebédnél már csak ki kell venni a hűtőből, és bepanírozni, majd sütni!

Szólj hozzá!

elkészítés

csirkemellhez

  1. A csirkemelleket megmossuk, majd szárazra töröljük.
  2. A csirkemelleket egy éles, hegyes késsel a vastagabbik végének közepén felszúrjuk, és mély, széles zsebeket vágunk bele úgy, hogy ne szúrjuk-vágjuk ki az oldalait. Az üregeket kezünkkel sózzuk és enyhén borsozzuk.
  3. A spenót leveleket megmossuk, majd félig nedvesen egy lábasba tesszük. Picit megsózzuk, és fedő alatt megfonnyasztjuk. Ha kész, kihűtjük.
  4. A megfonnyasztott spenótot egy villa segítségével összepasszírozzuk. A mozzarellát apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a spenótpéppel. Ekkor tegyük bele a szerecsendiót is. Ezzel a masszával megtöltjük a csirkemelleket, és fogvájóval összetűzzük.
  5. A csirkemelleket kívülről enyhén megsózzuk, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban szép ropogósra sütjük. (Hogy jól átsüljön, többször forgassuk meg az olajban.)
  6. Tálalás előtt hűtsük langyosra, mert csak úgy lehet gusztusosan szeletelni.

krumplipüréhez

  1. A krumplikat hámozás, mosás után enyhén sós vízben főzzük puhára.
  2. A főtt krumplikat hámozás után törjük össze. Tegyük bele a vajat és a tejet. Keverjük habosra. Forrósítsuk fel, és amennyiben szükséges, sózzunk utána.
  3. A kihűlt csirkemelleket vágjuk félbe vagy szeleteljük fel. Így tegyük tányérokra a krumplipüré mellé.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 909
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
433 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos göngyölt hús, mozzarellás spenóttal töltött rántott hús, spenótos göngyölt hús bundában

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

995
csirkemell filé 60 dkg
spenót 40 dkg
mozzarella 125 g
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
finomliszt 15 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 dl
burgonya 70 dkg
vaj 5 dkg
tej 1 dl
0 ízlés szerint