Tolcsvai aprópecsenye
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Durcsó

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
833
Kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
4997
Kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
191
Kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1413.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 523 mg
-
Nátrium 679 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 252.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
833
Kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 341.8 g
Zsír
-
Összesen 198.8 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 1076 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8482.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 480 mg
-
Kálcium 308 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 432 mg
-
Foszfor 3136 mg
-
Nátrium 4073 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 401.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1516 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 314 micro
-
Kolin: 461 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 578 micro
Összesen
4997
Kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
191
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A bacont kockákra vagy csíkokra vágjuk, majd az olívaolajban jó pörcösre pirítjuk, és a zsírból jénaiba szedjük.
- A lisztből, a tojásból, kis sóból és vízből szaggatható nokedlitésztát keverünk, enyhén sós vízben kifőzzük.
- A nokedlit a baconre szedjük, rámerjük a maradék zsír felét, és óvatosan összekeverjük.
- A pulykát felkockázzuk, és a maradék zsíron megpirítjuk, közben sózzuk-borsozzuk.
- Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott kolbászt, megszórjuk köménymaggal, a zúzott fokhagymával, beletesszük a paprikakrémet, majd felöntjük a fehéborral, és puhára dinszteljük a húst. Ha levét elfőné, vízzel és borral pótoljuk.
- Mikor már majdnem kész, rátesszük a gombát is, és még kicsit együtt pároljuk a hússal.
- A baconös nokedlivel és könnyű salátával tálaljuk.
- Receptkönyvben: 646
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 61516
- Feltöltés dátuma: 2011. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- Speciális étrendek:

Durcsó
161 recept
Találtam a frigóban valami ősidőkből származó pulykamellfilé-darabot, azzal kellett kezdeni valamit. A receptet az Új idők régi receptjei (Glória Kiadó, 2007) című könyvben találtam, Marton Ágnes küldte be, aki ugyan nem tudom, kicsoda, de az étek fantörpikus. Igazi magyaros, ebben aztán minden van, jól is laktunk vele!
Hozzászólások (12)
Kedves Durcsó ! Ez tetszik, elmentve ! Szeretettel üdvözöllek: Anci
Kedves Anci, örülök, remélem, ízleni fog! Üdvözlettel, Durcsó
Kedves Durcsó! Annyira ??dögös?? , hogy már érzem az illatát, az izét. Holnap ez lesz a családom vacsija, remélem nem rontok el semmit... Üdv f?z?cske
Nagyon fincsi lehet ,ha a gyerekeim hazalátogatnak el is készíteném. kedves Durcsó azt szeretném tudni milyen bort használsz ,szárazat vagy félszárazat ? l?re is kösz az infót , üdv. ducijuci
Kedves Juci, Sok sikert! Az az igazság, hogy már egyáltalán nem emlékszem, milyen bort használtam, szerintem teljesen mindegy :) Üdv, Durcsó
Kedves Durcsó! Tudsz nekem abban segíteni, hogy a cseresznyepaprika-krémet hol szerezzem be? Tudom, hogy márkanevet nem írhatsz, de valahogy körbe tudnád írni? Köszönöm!
Kedves Snowflake73, ne aggódj, írhatok akár még márkanevet is :), de sajnos arra nem emlékszem (most nem vagyok Magyarországon). A cseresznyepaprika-krémet ilyen kis bef?ttesüvegben árulják, piros a teteje, piros a papírja, és az van ráíva, hogy paprikakrém. Ha ilyet nem találsz, akkor Er?s Pista vagy Édes Anna is tökéletes. S?t, azok szerintem maguk is cseresznyepaprika-krémek, csak ilyen szép nevük van :) Sok sikert! Üdv, Durcsó
Szia! Köszönöm a gyors választ! Most már képben vagyok:-). És még egy kérdés: a kolbász az lángolt (füstölt) kolbász legyen, vagy f?z?kolbász?
Szia, nincs mit! Ami azt illeti, szerintem teljesen mindegy :) Sok sikert! Durcs
Nagyon jónak néz ki, minden esetre mentem, valamelyik nap megcsinálom. Szerintem parasztkolbász, lángolt kolbász való hozzá és a paprikakrémmel vigyázni kell, ne legyen nagyon sós, mert a kolbászból is sós zsír sül ki. Ez csak egy öregasszony tanácsa. Jó f?z?cskézést.
Kedves Durcsó! Els? alkalommal vendégeltem meg a párom szüleit és a kis családomat, és mivel mindenki nagyon jó étvágyú, valami laktatóval kellett el?rukkolnom a fanyar gyümölcsleves és a desszert között. Apu Tolcsváról származik, végül ezért is esett erre az ételre a választás. Heten voltunk, mint a gonoszok, kicsit megemeltem hát a mennyiségeket, gombából került bele kicsit kevesebb, de abból erdei. Mennyei volt, dagadt a mellem, a dicséret téged is illet!
Kedves Kicsivik, nagyon örülök, hogy ízlett! Annak meg f?leg, hogy így bíztál bennem - ilyen alakalommal els?re kipróbálni nem kis dolog :) Üdv, Durcsó
kedves receptíró, bocs, a hozzávalókból hiányzik a gomba, és a leírásból pedig nem egyértelm?, hogy nyersen, vagy milyen formában kerül rá az utolsó percekben szintén a gomba üdv, kokeny
Kedves Kökény, a hozzávalók között ott van a gomba, csak lejjebb kell menni, az utolsó a sorban. 40 dkg-ra van szükség. Fel kell vágni, aztán nyersen hozzáadni a már majdnem kész cucchoz, mert pár perc alatt megpuhul. Tehát a végére megf?. Üdv, Durcsó
Köszönöm, megint tanultam valamit, évek óta használom a portál receptjeit, és ezt a legördít? nyilat csak most vettem észre. Tehát ezek után nemcsak a receptet köszönöm, hanem ezt is. És mégegyszer bocs...:-) kökény
A hozzávalókat olvasva nagyon jónak t?nik, de mivel a pulykát nem szeretem csirkéb?l fogom elkészíteni. Valószín?, hogy abból is finom lesz. Üdvözlettel: Putyus.
Kedves Durcsó! Tegnap, vasárnapi ebédnek elkészítettem ezt a pecsenyét - sajnos, picit keveset, mert mára már csak a férjemnek jutott elvinni bel?le ebédre. Isteni finom! Csak annyit fogok legközelebb módosítani rajta, hogy teszek alá hagymát, mert így nem lett elég s?r? a szaft és picit kevés. De az íze... nagyon-nagyon jó! Köszönöm a receptet! Ani
Köszönöm, mentettem! :) Éva-Anyóca
Nekem is a "FRIGÓBAN" hentereg ?sid?k óta az 1-10 kg-os húsmaradékok. Átkutatom, hátha találok valami dínópörköltnek valót! Szerintem a húsok szójája a pulyka :-)
Hú, ez nagyon finom! Fantasztikus ízvilág. Persze szokás szerint kicsit máshogy készítettem - kerüljük a lisztet, úgyhogy nem volt hozzá galuska -, de úgy is nagyon jó, hogy a bacont a húsok közé tettem. Pulykacombból is remek. Tél lévén savanyúsággal is nagyon jó.:-)