r
Nosalty Logó

Tolcsvai aprópecsenye

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Durcsó
Tolcsvai aprópecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 833 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4997 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 191 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1413.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 833 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    341.8 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1076 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8482.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    480 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    3136 mg
  • Nátrium
    4073 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1516 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 4997 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont kockákra vagy csíkokra vágjuk, majd az olívaolajban jó pörcösre pirítjuk, és a zsírból jénaiba szedjük.
  2. A lisztből, a tojásból, kis sóból és vízből szaggatható nokedlitésztát keverünk, enyhén sós vízben kifőzzük.
  3. A nokedlit a baconre szedjük, rámerjük a maradék zsír felét, és óvatosan összekeverjük.
  4. A pulykát felkockázzuk, és a maradék zsíron megpirítjuk, közben sózzuk-borsozzuk.
  5. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott kolbászt, megszórjuk köménymaggal, a zúzott fokhagymával, beletesszük a paprikakrémet, majd felöntjük a fehéborral, és puhára dinszteljük a húst. Ha levét elfőné, vízzel és borral pótoljuk.
  6. Mikor már majdnem kész, rátesszük a gombát is, és még kicsit együtt pároljuk a hússal.
  7. A baconös nokedlivel és könnyű salátával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 646
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 61516
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tolcsvai aprópecsenye
Durcsó 161 recept

Találtam a frigóban valami ősidőkből származó pulykamellfilé-darabot, azzal kellett kezdeni valamit. A receptet az Új idők régi receptjei (Glória Kiadó, 2007) című könyvben találtam, Marton Ágnes küldte be, aki ugyan nem tudom, kicsoda, de az étek fantörpikus. Igazi magyaros, ebben aztán minden van, jól is laktunk vele!

Hozzászólások (12)

Olaszné Anci

Kedves Durcsó ! Ez tetszik, elmentve ! Szeretettel üdvözöllek: Anci

Durcsó

Kedves Anci, örülök, remélem, ízleni fog! Üdvözlettel, Durcsó

fozocske

Kedves Durcsó! Annyira ??dögös?? , hogy már érzem az illatát, az izét. Holnap ez lesz a családom vacsija, remélem nem rontok el semmit... Üdv f?z?cske

ducijuci

Nagyon fincsi lehet ,ha a gyerekeim hazalátogatnak el is készíteném. kedves Durcsó azt szeretném tudni milyen bort használsz ,szárazat vagy félszárazat ? l?re is kösz az infót , üdv. ducijuci

Durcsó

Kedves Juci, Sok sikert! Az az igazság, hogy már egyáltalán nem emlékszem, milyen bort használtam, szerintem teljesen mindegy :) Üdv, Durcsó

Snowflake73

Kedves Durcsó! Tudsz nekem abban segíteni, hogy a cseresznyepaprika-krémet hol szerezzem be? Tudom, hogy márkanevet nem írhatsz, de valahogy körbe tudnád írni? Köszönöm!

Durcsó

Kedves Snowflake73, ne aggódj, írhatok akár még márkanevet is :), de sajnos arra nem emlékszem (most nem vagyok Magyarországon). A cseresznyepaprika-krémet ilyen kis bef?ttesüvegben árulják, piros a teteje, piros a papírja, és az van ráíva, hogy paprikakrém. Ha ilyet nem találsz, akkor Er?s Pista vagy Édes Anna is tökéletes. S?t, azok szerintem maguk is cseresznyepaprika-krémek, csak ilyen szép nevük van :) Sok sikert! Üdv, Durcsó

Snowflake73

Szia! Köszönöm a gyors választ! Most már képben vagyok:-). És még egy kérdés: a kolbász az lángolt (füstölt) kolbász legyen, vagy f?z?kolbász?

Durcsó

Szia, nincs mit! Ami azt illeti, szerintem teljesen mindegy :) Sok sikert! Durcs

oreganyo

Nagyon jónak néz ki, minden esetre mentem, valamelyik nap megcsinálom. Szerintem parasztkolbász, lángolt kolbász való hozzá és a paprikakrémmel vigyázni kell, ne legyen nagyon sós, mert a kolbászból is sós zsír sül ki. Ez csak egy öregasszony tanácsa. Jó f?z?cskézést.

kicsivik

Kedves Durcsó! Els? alkalommal vendégeltem meg a párom szüleit és a kis családomat, és mivel mindenki nagyon jó étvágyú, valami laktatóval kellett el?rukkolnom a fanyar gyümölcsleves és a desszert között. Apu Tolcsváról származik, végül ezért is esett erre az ételre a választás. Heten voltunk, mint a gonoszok, kicsit megemeltem hát a mennyiségeket, gombából került bele kicsit kevesebb, de abból erdei. Mennyei volt, dagadt a mellem, a dicséret téged is illet!

Durcsó

Kedves Kicsivik, nagyon örülök, hogy ízlett! Annak meg f?leg, hogy így bíztál bennem - ilyen alakalommal els?re kipróbálni nem kis dolog :) Üdv, Durcsó

kökény

kedves receptíró, bocs, a hozzávalókból hiányzik a gomba, és a leírásból pedig nem egyértelm?, hogy nyersen, vagy milyen formában kerül rá az utolsó percekben szintén a gomba üdv, kokeny

Durcsó

Kedves Kökény, a hozzávalók között ott van a gomba, csak lejjebb kell menni, az utolsó a sorban. 40 dkg-ra van szükség. Fel kell vágni, aztán nyersen hozzáadni a már majdnem kész cucchoz, mert pár perc alatt megpuhul. Tehát a végére megf?. Üdv, Durcsó

kökény

Köszönöm, megint tanultam valamit, évek óta használom a portál receptjeit, és ezt a legördít? nyilat csak most vettem észre. Tehát ezek után nemcsak a receptet köszönöm, hanem ezt is. És mégegyszer bocs...:-) kökény

Törölt felhasználó

A hozzávalókat olvasva nagyon jónak t?nik, de mivel a pulykát nem szeretem csirkéb?l fogom elkészíteni. Valószín?, hogy abból is finom lesz. Üdvözlettel: Putyus.

Törölt felhasználó

Kedves Durcsó! Tegnap, vasárnapi ebédnek elkészítettem ezt a pecsenyét - sajnos, picit keveset, mert mára már csak a férjemnek jutott elvinni bel?le ebédre. Isteni finom! Csak annyit fogok legközelebb módosítani rajta, hogy teszek alá hagymát, mert így nem lett elég s?r? a szaft és picit kevés. De az íze... nagyon-nagyon jó! Köszönöm a receptet! Ani

Éva-Anyóca

Köszönöm, mentettem! :) Éva-Anyóca

jusek

Nekem is a "FRIGÓBAN" hentereg ?sid?k óta az 1-10 kg-os húsmaradékok. Átkutatom, hátha találok valami dínópörköltnek valót! Szerintem a húsok szójája a pulyka :-)

The Green Cook

Hú, ez nagyon finom! Fantasztikus ízvilág. Persze szokás szerint kicsit máshogy készítettem - kerüljük a lisztet, úgyhogy nem volt hozzá galuska -, de úgy is nagyon jó, hogy a bacont a húsok közé tettem. Pulykacombból is remek. Tél lévén savanyúsággal is nagyon jó.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb...

A tök és az uborka keresztezéséből született, ízében kellemesen semleges, nagyszerű alapanyaga húsos és vegetáriánus fogásoknak, könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, viszont vitaminokban gazdag. Van-e még ilyen zöldségfélénk, amelyről gyakorlatilag csak csupa pozitív tulajdonságot tudunk elmondani? A cukkini tényleg a nyár egyik favoritja, imádjuk!