Sarkadi pecsenye

- 18% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
150g sertés rövidkaraj249 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
88g tej49 kcal
-
25g lángolt kolbász113 kcal
-
20g csemegeuborka5 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 18% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
600g sertés rövidkaraj996 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
350g tej196 kcal
-
100g lángolt kolbász452 kcal
-
80g csemegeuborka19 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 18% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
38.8g sertés rövidkaraj64 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
16.2g csiperkegomba3 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
22.7g tej13 kcal
-
6.5g lángolt kolbász29 kcal
-
5.2g csemegeuborka1 kcal
-
6.5g sajt23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 18% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.4 g
Zsír
-
Összesen 41.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1532.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 473 mg
-
Nátrium 677 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 175.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 18% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 193.8 g
Zsír
-
Összesen 166.7 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 615 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6130.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 1113 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 1893 mg
-
Nátrium 2709 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 700.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 669 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 164 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 412 mg
-
Retinol - A vitamin: 661 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
- 18% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
600 g sertés rövidkaraj
-
50 g vaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
350 ml tej
-
100 g lángolt kolbász
-
2 db csemegeuborka
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A karajt, ha egészben van, szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majdborsozzuk.
- A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc alatt mindkét oldalukon megpirítjuk, és egy sütőben is használható edénybe fektetjük őket egymás mellé.
- A gombát szeletekre vágjuk, és a serpenyőben maradt vajba tesszük. Pár percig pirítjuk, borsozzuk, utána megszórjuk a liszttel. Kevergetve pirítjuk ezt is, majd felöntjük a tejjel.
- 2-3 percig forraljuk, ezalatt besűrűsödik, és levesszük a tűzről.
- A kolbászt,az uborkátfelkarikázzuk, és a sajt kb. kétharmadával együtt hozzáadjuk a gombához. Elkeverjük, és a hússzeletekre halmozzuk.
- Megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 3363
- Tegnapi nézettség: 35
- 7 napos nézettség: 240
- Össznézettség: 481035
- Feltöltés dátuma: 2012. március 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:

Egyik alkalommal mikor elutaztunk, egy rokonunk volt nálunk " házőrzőnek " :-)), aki Férjem unokasógornője - szerintem nincs ilyen elnevezés, én találtam ki, de valahogy mégis találó ez (unokabátyjának a felesége), - szóval Ő nevezte el magát házőrzőnek, és azóta már csak így tituláljuk az ilyen alkalmakat. :-) Mire megérkeztünk, ezzel a finom étellel várt bennünket. A saját szakácskönyveimet tanulmányozva talált erre a receptre. (Hargitai György ) Én nem is tudtam róla, hogy ez is benne van... De nekem is annyira megtetszett, több okból is, mert Sarkadon vannak rokonaink, Édesapám is nem messze onnan született. Természetesen finom is, és nagyon gyorsan elkészül. Miért sarkadi pecsenye? Talán, mert van benne kolbász? Arrafelé annyi mindenben van kolbász, ami nem csoda, hisz szerintem ott készítik a legfinomabb kolbászt Magyarországon. :-)
Hozzászólások (31)
Id?nként nekem is jó lenne egy unokasógorn?, de a recepted nagyon guszta, közelebbr?l elkészítem. Üdv. Piroska
Megéri kipróbálni, kedves Piroska! :-) Üdv: Vici
Nagyon megtetszett a recepted, szerintem meg van a jöv? hétvégi ebédem. Köszönöm kedves Vicikó ! Üdv: Anci
Kedves Anci! Jó étvágyat majd hozzá! Üdv: Vici
Kedves Vicikó! Hú, de nagyon guszta, éhes lettem. :-)))) Elmentve, remélem, mihamarabb el fogom tudni készíteni, betáblázva. :-)) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca
Szia Éva! Szerintem nem fogjátok megbánni, ha majd elkészíted:-) Egy szép új hetet kívánok Nektek! Üdv: Vici
Szia Vicikó! Én ma megcsináltam ebédre, finom lett, férjemnek is izlett. Könnyü volt elkésziteni es hamar meg is volt. ami viszont minket "zavart" az a kolbász ize volt, bár már amikor bele tettem mondtam a férjemnek, hogy ez nem szimpizik, igy hat mielött be tettem a sütöbe, ki vedtünk belöle a kolbászkarikákat. Köszi a receptet - siker garantált Szandra
Kedves Szandra! Örülök,hogy elkészítetted, és annak még jobban, hogy ízlett is!!! A kolbásszal mi úgy vagyunk, hogy nekünk nagyon jó min?ség? van bel?le, természetesen Békésb?l :-) , így nem zavar az íze. S?t! Jó sütés-f?zést kívánok Neked továbbra is! Üdv: Vici
Kedves Vicikó! Hétvégére tervezem, bár nekünk olyan csodás ,kolbászunk nincs,- de van a híres és finom Jász, a városban,környékén, a jászságban elterjedt, a Konkoly-féle kolbász, szalámi és egyéb hústermékek, szóval én is feltétlen kolbászos mód készítem el. :-)))) Nagyon szép hetet kívánok, most már nagyon jön a tavasz, épp itt az ideje.:-) Éva
Hát amikor ezt megláttam :D Én sarkadi vagyok!! És egy sarkadi gyors büfében készítik nállunk ezt a finomságot..a husikára pirospaprikát és borsot is szórnak. Sült krumplival szokták ajánlani!! Irtó finom :D
:-))
Elkészítettem és nagyon ízlett mindenkinek! Egyszer? és finom étel. Köszi a receptet!
Kedves Vicikó! Elkészült a hétvégén a sarkadi pecsenye. Nehogy azt hidd,hogy csak nálunk, hanem az els? és hátsó szomszédban is !!!Ez aztán a siker nem gondolod? Nagyon-nagyon ízlett mindenkinek!! Köszönjük szépen neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Legyen szép a heted! Üdv: Anci
Kedves Anci, ez tényleg siker :-))) Örülök, hogy ízlett ott a sz?kebb környezetedben mindenkinek! :-) ) Te reklámoztad, vagy mindenki a szomszédságban is nosalty néz?? Sok finomságot, jó pihenést, és szép napos id?t kívánok Neked - családodnak, és a "pecsenyéz?knek " is a hétvégére! Üdv: Vici
Kedves Vicikó ! Reklámoztam is, de az egyik szomszéd figyelemmel is kíséri a No-Saltyn megjelent recepteket. Én csak elmeséltem neki, ? meg a recepted alapján készítette el ! Mégegyszer köszi ! Szép hétvégét! Anci
Kedves Vici! Ma készítettem el, nagyon-nagyon finom! Köszönöm a férjem nevében is! :) Üdv.: Böbi
Kedves Böbi! Örülök, hogy ízlett mindkett?töknek ;-) !!! Üdv: Vici
Finom?
Ezt ki kell próbálni!
Szia! Szeretném megkérdezni, hogy a süt?ben le kell fedni míg sül? Válaszodat el?re is köszönöm!
Kedves Ádám, Döme-Ádám! Nem kell lefedni, mire a sajt szépen rásül, a hús is tökéletes lesz. Szép vasárnapot! Üdv: Vici
Kedves "Vicikó"! Most bukkantam a receptedre, már el is mentettem, feltétlenül el fogom készíteni. A lányomék Ausztriában élnek - a férje osztrák -a héten jönnek haza, így már készülök a magyaros ételek kiválasztásával, hogy könnyebb legyen a sütés-f?zés. Üdv.további szép napot kívánok: Adél
Kedves Adél! Szerintem nem fogsz csalódni a receptben...:-) Jó étvágyat majd hozzá! Üdv: Vici
Vasárnapi, névnapi-ünnepi ebédnek készült egyb?l dupla adaggal, mert nagy a család! Mindenki a csodájára járt, sok dícséretet kaptam érte. Finom kolbásszal szerintem utolérhetetlen, ne haygjátok ki bel?le semmiképp! Köszönöm a szuper receptet, biztos ismételnem kell majd:-) ü Edit
Kedves Edit! Örülök a sikerednek :-), és hogy ennyire ízlett mindenkinek! Üdv: Vici
Ma ez az ebéd. Még nem kóstoltam, de az illata fenséges. Bulgurt csináltam mellé köretnek, nem tudom jó-e igy együtt, majd elválik.