r
Nosalty Logó

Sarkadi pecsenye

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 621 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2482 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 160 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1532.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 621 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.8 g

Zsír

  • Összesen
    166.7 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6130.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1113 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1893 mg
  • Nátrium
    2709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    661 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2482 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 160 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt, ha egészben van, szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majdborsozzuk.
  2. A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc alatt mindkét oldalukon megpirítjuk, és egy sütőben is használható edénybe fektetjük őket egymás mellé.
  3. A gombát szeletekre vágjuk, és a serpenyőben maradt vajba tesszük. Pár percig pirítjuk, borsozzuk, utána megszórjuk a liszttel. Kevergetve pirítjuk ezt is, majd felöntjük a tejjel.
  4. 2-3 percig forraljuk, ezalatt besűrűsödik, és levesszük a tűzről.
  5. A kolbászt,az uborkátfelkarikázzuk, és a sajt kb. kétharmadával együtt hozzáadjuk a gombához. Elkeverjük, és a hússzeletekre halmozzuk.
  6. Megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 111
  • 7 napos nézettség: 1054
  • Össznézettség: 425779
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sarkadi pecsenye
Vicikó 251 recept

Egyik  alkalommal mikor elutaztunk, egy rokonunk volt nálunk " házőrzőnek "  :-)), aki Férjem unokasógornője - szerintem nincs ilyen elnevezés, én találtam ki, de valahogy mégis találó ez (unokabátyjának a felesége), - szóval Ő nevezte el magát házőrzőnek, és azóta már csak így tituláljuk az ilyen alkalmakat. :-) Mire megérkeztünk, ezzel a finom étellel várt bennünket. A saját szakácskönyveimet tanulmányozva talált erre a receptre. (Hargitai György ) Én nem is tudtam róla, hogy ez is benne van... De nekem is annyira megtetszett, több okból is, mert Sarkadon vannak rokonaink, Édesapám is nem messze onnan született. Természetesen finom is, és nagyon gyorsan elkészül. Miért sarkadi pecsenye? Talán, mert van benne kolbász? Arrafelé annyi mindenben van kolbász, ami nem csoda, hisz szerintem ott készítik a legfinomabb kolbászt Magyarországon. :-)

Hozzászólások

Csiki Piroska

Id?nként nekem is jó lenne egy unokasógorn?, de a recepted nagyon guszta, közelebbr?l elkészítem. Üdv. Piroska

Vicikó

Megéri kipróbálni, kedves Piroska! :-) Üdv: Vici

Olaszné Anci

Nagyon megtetszett a recepted, szerintem meg van a jöv? hétvégi ebédem. Köszönöm kedves Vicikó ! Üdv: Anci

Vicikó

Kedves Anci! Jó étvágyat majd hozzá! Üdv: Vici

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Hú, de nagyon guszta, éhes lettem. :-)))) Elmentve, remélem, mihamarabb el fogom tudni készíteni, betáblázva. :-)) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Vicikó

Szia Éva! Szerintem nem fogjátok megbánni, ha majd elkészíted:-) Egy szép új hetet kívánok Nektek! Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Szia Vicikó! Én ma megcsináltam ebédre, finom lett, férjemnek is izlett. Könnyü volt elkésziteni es hamar meg is volt. ami viszont minket "zavart" az a kolbász ize volt, bár már amikor bele tettem mondtam a férjemnek, hogy ez nem szimpizik, igy hat mielött be tettem a sütöbe, ki vedtünk belöle a kolbászkarikákat. Köszi a receptet - siker garantált Szandra

Vicikó

Kedves Szandra! Örülök,hogy elkészítetted, és annak még jobban, hogy ízlett is!!! A kolbásszal mi úgy vagyunk, hogy nekünk nagyon jó min?ség? van bel?le, természetesen Békésb?l :-) , így nem zavar az íze. S?t! Jó sütés-f?zést kívánok Neked továbbra is! Üdv: Vici

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Hétvégére tervezem, bár nekünk olyan csodás ,kolbászunk nincs,- de van a híres és finom Jász, a városban,környékén, a jászságban elterjedt, a Konkoly-féle kolbász, szalámi és egyéb hústermékek, szóval én is feltétlen kolbászos mód készítem el. :-)))) Nagyon szép hetet kívánok, most már nagyon jön a tavasz, épp itt az ideje.:-) Éva

Törölt felhasználó

Hát amikor ezt megláttam :D Én sarkadi vagyok!! És egy sarkadi gyors büfében készítik nállunk ezt a finomságot..a husikára pirospaprikát és borsot is szórnak. Sült krumplival szokták ajánlani!! Irtó finom :D

Vicikó

:-))

Nunez

Elkészítettem és nagyon ízlett mindenkinek! Egyszer? és finom étel. Köszi a receptet!

Olaszné Anci

Kedves Vicikó! Elkészült a hétvégén a sarkadi pecsenye. Nehogy azt hidd,hogy csak nálunk, hanem az els? és hátsó szomszédban is !!!Ez aztán a siker nem gondolod? Nagyon-nagyon ízlett mindenkinek!! Köszönjük szépen neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Legyen szép a heted! Üdv: Anci

Vicikó

Kedves Anci, ez tényleg siker :-))) Örülök, hogy ízlett ott a sz?kebb környezetedben mindenkinek! :-) ) Te reklámoztad, vagy mindenki a szomszédságban is nosalty néz?? Sok finomságot, jó pihenést, és szép napos id?t kívánok Neked - családodnak, és a "pecsenyéz?knek " is a hétvégére! Üdv: Vici

Olaszné Anci

Kedves Vicikó ! Reklámoztam is, de az egyik szomszéd figyelemmel is kíséri a No-Saltyn megjelent recepteket. Én csak elmeséltem neki, ? meg a recepted alapján készítette el ! Mégegyszer köszi ! Szép hétvégét! Anci

lizzy73

Kedves Vici! Ma készítettem el, nagyon-nagyon finom! Köszönöm a férjem nevében is! :) Üdv.: Böbi

Vicikó

Kedves Böbi! Örülök, hogy ízlett mindkett?töknek ;-) !!! Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Finom?

evacili

Ezt ki kell próbálni!

Döme-Ádám

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy a süt?ben le kell fedni míg sül? Válaszodat el?re is köszönöm!

Vicikó

Kedves Ádám, Döme-Ádám! Nem kell lefedni, mire a sajt szépen rásül, a hús is tökéletes lesz. Szép vasárnapot! Üdv: Vici

szaboadel

Kedves "Vicikó"! Most bukkantam a receptedre, már el is mentettem, feltétlenül el fogom készíteni. A lányomék Ausztriában élnek - a férje osztrák -a héten jönnek haza, így már készülök a magyaros ételek kiválasztásával, hogy könnyebb legyen a sütés-f?zés. Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Vicikó

Kedves Adél! Szerintem nem fogsz csalódni a receptben...:-) Jó étvágyat majd hozzá! Üdv: Vici

Redy

Vasárnapi, névnapi-ünnepi ebédnek készült egyb?l dupla adaggal, mert nagy a család! Mindenki a csodájára járt, sok dícséretet kaptam érte. Finom kolbásszal szerintem utolérhetetlen, ne haygjátok ki bel?le semmiképp! Köszönöm a szuper receptet, biztos ismételnem kell majd:-) ü Edit

Vicikó

Kedves Edit! Örülök a sikerednek :-), és hogy ennyire ízlett mindenkinek! Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Ma ez az ebéd. Még nem kóstoltam, de az illata fenséges. Bulgurt csináltam mellé köretnek, nem tudom jó-e igy együtt, majd elválik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek