Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aprópecsenye Marcsiseftől

Aprópecsenye Marcsiseftől
Aprópecsenye Marcsiseftől
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Brassóit szerettem volna készíteni, ez lett belőle. A családnak nagyon ízlett. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Apróra vágott fokhagymával és petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étel készítése előtt pár órával a húst apró kockára vágjuk, majd megsózzuk. 

  2. A karikára vágott vöröshagymát a kisütött szalonna zsírján pár percig sütjük, majd beletesszük a húst, öntünk alá kb. 1 dl vizet, és fedő alatt  ½  órát pároljuk.

  3. A fedőt levéve zsírjára  sütjük.
  4. Míg a hús sül, megtisztíthatjuk a burgonyát, apró kockára vágjuk, és forró olajban megsütjük.
  5. Mikor minden megsült, összekeverjük. Vigyázni kell, mert a szalonna zsírja sós, nem biztos, hogy kell a burgonyára is só.
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 015
elküldve: 4
receptkönyvben: 297
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brassói másképp, burgonyás pecsenye, fűszeres aprópecsenye

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Sun, 2012-09-16 13:40

Kedves "Marcsisef"!
Most bukkantam a receptedre, már el is mentettem, el fogom készíteni.
A lányomék Ausztriában élnek - a férje osztrák - a héten jönnek haza és most
válogatom a magyaros recepteket, hogy könnyebb legyen a sütés-főzés.
Üdv. további szép napot kívánok: Adél

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2012-09-16 20:10

Kedves Adél!
Örülök,hogy az én receptem is szerepel a listádon, amivel szeretett vejednek kedveskedni fogsz.
Kérlek tájékoztass az eredményről.
Sok sikert kívánok.
Üdv: Marcsi

wkata
wkata / wkata Fri, 2012-08-17 17:11

Kedves Marcsisef! Ma ezt készítettem ebédre,nagyon finom lett!Egy bajom van csak vele,hogy vacsira nem maradt!Köszi a receptet.
Üdv.:wkata

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2012-08-21 08:30

Kedves wkata
Örülök, hogy ízlett. A "bajon" pedig úgy tudsz segíteni, hogy legközelebb nagyobb adagot készítesz!
További sok sikert és szép napot kívánok.
Üdv. Marcsi

1019
sertéslapocka 80 dkg
burgonya 1.2 kg
füstölt szalonna 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek