Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csongrádi apróhús

Csongrádi apróhús
Csongrádi apróhús
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű hozzávalókból, aránylag gyorsan elkészíthető étel, emellett finom, laktató. Hasonló a brassói apró pecsenyéhez. Hétköznapokon, hétvégén, vagy ha nem tudjuk, mit főzzünk, ez az étel jó választás lehet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéshúst csíkokra vagy kockákra vágjuk.
  2. A két fej vöröshagymát karikára vágjuk, és 4 dkg zsírban/ olajban előbb a húst, majd hozzátéve a hagymát megsütjük. Egy kevés vizet öntve rá, lefedve, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Figyeljük, nehogy a víz elfőljön alatta amíg a hús nem puhul meg, mert akkor leég.
  3. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, karikára vágjuk és 6 dkg zsírban/ olajban lepirítjuk. Ezután megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel, összekeverjük a hagymás hússal, megsózzuk, és forrón tálaljuk.
  4. Savanyúságot, salátát adjunk hozzá.
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 14 721
elküldve: 6
receptkönyvben: 182
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

aprópecsenye, sertés aprópecsenye

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Sun, 2014-12-07 14:26

Pulykahúsból gyártottam az ebédet.Mivel petrezselymet nem találtam,a krumplit majorannával ízesítettem.Így is finom lett!Köszönöm,hogy időt szakított e recept megjelentetésére illetve a fénykép elkészítésére.

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Mon, 2014-12-08 15:30

Kedves balintmonika!

Én pedig köszönöm szépen a visszajelzést, és, hogy elkészítette!
Ha egy receptnél kifogytunk, vagy nem kapunk a boltban valamely hozzávalóból, akkor a leleményesség határtalan megoldást kínál. Örülök, hogy nem esett kétségbe, és petrezselyem helyett majorannát használt! :)

Üdvözlettel: Sweetly

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-07-19 10:48

Nagyon finom étel, sikerem volt vele a családnak nagyon ízlett!!! :) , - fogom még készíteni, köszönöm.:)
Éva-Anyóca

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Fri, 2013-07-19 12:04

Örömmel értesülök, hogy ízlett a családnak és, hogy siker volt! :) Én is köszönöm, hogy elkészítetted Éva- Anyóca, és beszámoltál! Szép napot!

Miss Sweetly

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Sat, 2013-03-16 21:35

Nagyon szívesen Kedves Éva-Anyóca!! :) Nekem folyamatosan van friss petrezselyemzöld a kertből, még a havat, fagyot is állja. Abból szedtem ehhez az ételhez is. Mennyei zamatot adott/ ad az ételeknek.
Miss Sweetly

590
sertéscomb 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
burgonya 80 dkg
sertészsír 10 dkg
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor