Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökmagos-szezámmagos hajtovány

Tökmagos-szezámmagos hajtovány
Tökmagos-szezámmagos hajtovány
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tökmag helyett reszelt sajttal is elkészíthető. Nagyon finom, puha, lágy tésztája van.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 2 dl langyos, cukros tejben.
  2. Majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, kidagasztjuk, és letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Közben a puha margarint kikeverjük az ételízesítővel és a zúzott fokhagymával.
  4. Lisztezett munkafelületre borítjuk a már megkelt tésztát, 3 részre osztjuk, és kisodorjuk.
  5. Krémmel megkenjük, összeaprított tökmaggal megszórjuk, és feltekerjük.
  6. Háromszög alakúra vágjuk. Vajjal vagy olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk.
  7. Tetejüket tojásfehérjével lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 597
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
alkalom: szüret, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tökmagos pillangó, fokhagymás tekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2087
finomliszt 1 kg
rétesliszt 15 dkg
tojássárgája 2 db
friss élesztő 5 dkg
tej 6 dl
napraforgó olaj 1 dl
3 kávéskanál
cukor 1 tk
margarin 25 dkg
fokhagyma 5 gerezd
ételízesítő 1 kávéskanál
tökmag 10 dkg
tojásfehérje 2 db
szezámmag 10 dkg