r
Nosalty Logó

Virslis margaréta

Andi80_
Virslis margaréta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

460
Kalória
16.6g
Fehérje
51.1g
Szénhidrát
20g
Zsír
38.1g
Víz
70.8g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3677 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 460 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.7 g

Zsír

  • Összesen
    160.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9949.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    2058 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    5716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    409.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    305.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    741 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 3677 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 288 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, olajat, és alaposan kidagasztjuk. 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Lisztezett felületre borítjuk, kettévesszük, és először a tészta egyik részét nyújtjuk el téglalap alakúra. Négyfelé vágjuk. Kapunk négy darab téglalapot. (Nekem kb. 20×12 cm-es lett a virsli hosszához igazítva.)
  4. Az egyik téglalap közepére fektetünk egy virslit, ráhajtjuk a tészta másik oldalát. A szélén hagyva egy kis részt bevagdaljuk úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát, csak a virslit.
  5. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. A rúdból formáljunk koszorút, a virsli szirmokat forgassuk úgy, hogy a virslik vágott fele az ég felé nézzen. Tojássárgájával kenjük le. A közepét szórjuk meg reszelt sajttal.
  7. A tepsiben még kelesszük meleg helyre téve kb 45 percet. Ugyanígy járjunk el a többi tésztával is. Ebből az adagból így 8 db margaréta lesz.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük. A sütőből kivéve kenjük le tejjel, és takarjuk le konyharuhával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29x40

Ez a recept a Mákvirág és a Virslivel töltött kifli újragondolásából jött létre. Anyukámék sajnos ritkán tudnak meglátogatni a több száz km-nyi távolság miatt, ezért gondoltam, hogy valami szép és finom étekkel várom őket vacsira.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...