r
Nosalty Logó

Tökmagos húsgombóc rusztikus paradicsommártással

Gluténmentes Séf
Tökmagos húsgombóc rusztikus paradicsommártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

gombóc

szósz

továbbá

1123
Kalória
57.1g
Fehérje
88.1g
Szénhidrát
58.9g
Zsír
318.5g
Víz
148.2g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

gombóc

szósz

továbbá

Összesen 1123 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

gombóc

szósz

továbbá

Összesen 5609 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

gombóc

szósz

továbbá

Összesen 208 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3598.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    2119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2635 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 1123 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285.3 g

Zsír

  • Összesen
    294.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17991.2 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    584 mg
  • Kálcium
    2286 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    648 mg
  • Foszfor
    3797 mg
  • Nátrium
    10595 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    440.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1592.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    659 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1320 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1418 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    13176 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 5609 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    492 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

gombóc

  1. Először a szószt készítjük el. Az olajon a finomra vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk és a felét kivesszük, mert ezt fogjuk a húsgombóchoz keverni. Ezután hozzáöntjük a paradicsomot és még 3 dl vizet.
  2. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát, valamint a cukrot, a fűszereket, és addig főzzük, amíg a paradicsomok nagyobb darabokra szétesnek.
  3. A gombócok elkészítése: Az apróra darált húst összekeverjük a sóval, borssal, a fonnyasztott vöröshagymával, az összevágott mentalevéllel és a pirított, durvára vágott tökmaggal.
  4. Folpackkal letakarjuk, és egy félórára félretesszük pihenni. Majd újra átgyúrjuk, és 30 grammos gombócokat formázunk kézzel.
  5. Nagyméretű, teflon serpenyőben kevés olajon (kb. 3cl) a gombócok minden oldalát kissé megpirítjuk. Ráöntjük a fűszeres paradicsommártást, és fedő alatt a gombócokat készre főzzük benne, kb. 10-15 perc.
  6. Az olasz főzési stílusnak megfelelően készítsük el a spagettit: frissen főzve, főzővizétől leszűrve, de nem lemosva, azonnal a fogyasztjuk. A tésztára rászedjük a paradicsommártásos húsgombócokat, és kevés parmezán sajtot ráreszelünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p

Ha kipróbálnál egy kicsit különlegesebb, olasz ízvilágot idéző húsgombócot, akkor ezt el kell készíteni! Könnyű, nyári ebéd vagy vacsora.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek