Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökmagos húsgombóc rusztikus paradicsommártással

Tökmagos húsgombóc rusztikus paradicsommártással
Tökmagos húsgombóc rusztikus paradicsommártással
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha kipróbálnál egy kicsit különlegesebb, olasz ízvilágot idéző húsgombócot, akkor ezt el kell készíteni! Könnyű, nyári ebéd vagy vacsora.

hozzávalók / 5 adag

gombóc

szósz

továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a szószt készítjük el. Az olajon a finomra vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk és a felét kivesszük, mert ezt fogjuk a húsgombóchoz keverni. Ezután hozzáöntjük a paradicsomot és még 3 dl vizet.
  2. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát, valamint a cukrot, a fűszereket, és addig főzzük, amíg a paradicsomok nagyobb darabokra szétesnek.
  3. A gombócok elkészítése: Az apróra darált húst összekeverjük a sóval, borssal, a fonnyasztott vöröshagymával, az összevágott mentalevéllel és a pirított, durvára vágott tökmaggal.
  4. Folpackkal letakarjuk, és egy félórára félretesszük pihenni. Majd újra átgyúrjuk, és 30 grammos gombócokat formázunk kézzel.
  5. Nagyméretű, teflon serpenyőben kevés olajon (kb. 3cl) a gombócok minden oldalát kissé megpirítjuk. Ráöntjük a fűszeres paradicsommártást, és fedő alatt a gombócokat készre főzzük benne, kb. 10-15 perc.
  6. Az olasz főzési stílusnak megfelelően készítsük el a spagettit: frissen főzve, főzővizétől leszűrve, de nem lemosva, azonnal a fogyasztjuk. A tésztára rászedjük a paradicsommártásos húsgombócokat, és kevés parmezán sajtot ráreszelünk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 504
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gluténmentes Séf

Mióta szakács: 2016.05.01.
25 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

húsgombóc paradicsomszószban, paradicsomos húsgombóc

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1124
sertéslapocka 900 g
16 g
bors 1 g
tökmag 30 g
borsmentalevél 4 db
olívaolaj 30 ml
vöröshagyma 200 g
olívaolaj 50 g
fokhagyma 5 g
konzerv paradicsom 480 g
5 g
bazsalikom 1 tk
oregánó 1 tk
barna cukor 10 g
zellerlevél 1 db
víz 3 dl
spagetti tészta 500 g
parmezán sajt 150 g