Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás húsgolyók erdei gombás szószban

Levendulás húsgolyók erdei gombás szószban
Levendulás húsgolyók erdei gombás szószban
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A levendulát már fogyaszthattuk szörpként, vagy sütőbe csempészve. Viszont hússal még nem nagyon hallottam, hogy valaki próbálta volna, pedig zseniális! Próbáljátok ki, ha valami különlegességre vágytok!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst összekeverjük a szárított levendulavirággal és a sóval-borssal. Majd dió nagyságú golyókat formázzunk belőle, és vajban kisütjük.
  2. Közben a fokhagymát apró szeletekre vágjuk, a gombákat meg nekünk tetsző formájúra szeleteljük.
  3. A megsült húsgolyókat kivesszük, és ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a gombákat, közben pedig hozzáadjuk a fokhagymát is.
  4. Amikor már megsültek a gombák, felöntjük az egészet a tejszínnel, amit hagyunk picit besűrűsödni, és ekkor visszadobáljuk a húsgolyókat. Egy kicsit átmelegítjük őket, és kenyérrel azonnal fogyaszthatjuk is!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 356
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabadtűz

Mióta szakács: 2017.04.19.
17 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgolyó levendulával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

792
darált marhahús 20 dkg
levendula 1 db
gomba 15 dkg
fokhagyma 1 gerezd
főzőtejszín 200 ml
vaj 25 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint