Tőkehal garnélamártással zöldségspagettivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
edan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A halhoz
-
125g tőkehalfilé103 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g só0 kcal
-
15g zsemlemorzsa59 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A garnélamártáshoz
-
125g garnéla89 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
A zöldségspagettihez
Összesen
626
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A halhoz
-
250g tőkehalfilé205 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
7g só0 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A garnélamártáshoz
-
250g garnéla178 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
A zöldségspagettihez
Összesen
1253
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A halhoz
-
18.2g tőkehalfilé15 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
2.2g zsemlemorzsa9 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
A garnélamártáshoz
-
18.2g garnéla13 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
10.9g fehérbor9 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.9g főzőtejszín14 kcal
A zöldségspagettihez
Összesen
89
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.3 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 259 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4774.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 755 mg
-
Nátrium 3538 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 540.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1127 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 3713 micro
-
β-karotin 9020 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2321 micro
Összesen
626
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.7 g
Zsír
-
Összesen 56.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 518 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9549.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 534 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 1510 mg
-
Nátrium 7076 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1080.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2254 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 98 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 449 mg
-
Retinol - A vitamin: 442 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 18041 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 4643 micro
Összesen
1253
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 694 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 514 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 540 micro
-
β-karotin 1311 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
A halhoz
-
250 g tőkehalfilé
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 tk só
-
1 ek olívaolaj
A garnélamártáshoz
-
250 g garnéla
-
1 ek olívaolaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 tk petrezselyem
-
1.5 dl fehérbor
-
1 kk só
-
bors ízlés szerint
A zöldségspagettihez
Elkészítés
A halhoz
- Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
- A fagyasztott halat hagyjuk kicsit kiengedni. A fokhagymát zúzzuk össze, keverjük el az olajban a sóval együtt, majd ezzel a "fűszerrel" kenjük be a halfiléket. Hagyjuk 10 percig pácolódni a halat.Forgassuk meg a zsemlemorzsában (vagy szezámpehelyben), helyezzük egy teflontepsibe - hogy le ne ragadjon -, és süssük 20-25 percig.
- A szószhoz vágjuk apróra a vöröshagymát,és kezdjük üvegesre párolni az olajban. Dobjuk rá a garnélátés az összezúzott fokhagymát is.1percig pirítsuk.
- Öntsük fel a hagymás garnélát a borral, és sózzuk, borsozzuk meg.Ha a bor fele elfőtt, akkor adjuk hozzá a tejszínt, majd forraljuk össze a szósszal. Ha lehúztuk a tűzről,akkor szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet.
- A körethez aprítsuk gyufaszál vastagságúra a répát és a cukkinit is.
- A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, szórjuk bele a répát, és fedjük le. Így pároljuk 10 percig, ha pirulni kezdene, öntsünk alá 1 dl vizet.
- 10 perc után adjuk hozzá a cukkinit is, és fedjük le további 5 percre a zöldségeket. Csak a legvégén sózzuk meg a köretet.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1587
- Feltöltés dátuma: 2013. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
Valami ízesre-színesre vágytunk így tél végén... Ez a nagyon finom halétel lett az eredmény.