r
Nosalty Logó

Tőkehal garnélamártással zöldségspagettivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Tőkehal garnélamártással zöldségspagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A halhoz

A garnélamártáshoz

A zöldségspagettihez

Összesen 626 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A halhoz

A garnélamártáshoz

A zöldségspagettihez

Összesen 1253 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A halhoz

A garnélamártáshoz

A zöldségspagettihez

Összesen 89 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4774.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    755 mg
  • Nátrium
    3538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    9020 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2321 micro
Összesen 626 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9549.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1510 mg
  • Nátrium
    7076 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1080.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2254 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18041 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4643 micro
Összesen 1253 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    540 micro
  • β-karotin
    1311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 89 Kcal

Hozzávalók

A halhoz

A garnélamártáshoz

A zöldségspagettihez

Elkészítés

A halhoz

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. A fagyasztott halat hagyjuk kicsit kiengedni. A fokhagymát zúzzuk össze, keverjük el az olajban a sóval együtt, majd ezzel a "fűszerrel" kenjük be a halfiléket. Hagyjuk 10 percig pácolódni a halat.Forgassuk meg a zsemlemorzsában (vagy szezámpehelyben), helyezzük egy teflontepsibe - hogy le ne ragadjon -, és süssük 20-25 percig.
  3. A szószhoz vágjuk apróra a vöröshagymát,és kezdjük üvegesre párolni az olajban. Dobjuk rá a garnélátés az összezúzott fokhagymát is.1percig pirítsuk.
  4. Öntsük fel a hagymás garnélát a borral, és sózzuk, borsozzuk meg.Ha a bor fele elfőtt, akkor adjuk hozzá a tejszínt, majd forraljuk össze a szósszal. Ha lehúztuk a tűzről,akkor szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet.
  5. A körethez aprítsuk gyufaszál vastagságúra a répát és a cukkinit is.
  6. A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, szórjuk bele a répát, és fedjük le. Így pároljuk 10 percig, ha pirulni kezdene, öntsünk alá 1 dl vizet.
  7. 10 perc után adjuk hozzá a cukkinit is, és fedjük le további 5 percre a zöldségeket. Csak a legvégén sózzuk meg a köretet.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1577
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami ízesre-színesre vágytunk így tél végén... Ez a nagyon finom halétel lett az eredmény.

Hozzávalók

A halhoz

A garnélamártáshoz

A zöldségspagettihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek