r
Nosalty Logó

Sajtszószos halfilé baconös hasselback burgonyával

Nosalty
Sajtszószos halfilé baconös hasselback burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

785
Kalória
27.5g
Fehérje
51g
Szénhidrátok
52.3g
Zsír
202g
Víz
74g
Koleszterin
4.8g
Rost
3.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 785 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1819 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    1003 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    202 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 785 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    104.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3638.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    2007 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    404 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 1567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyákat két fakanál közé helyezve bevagdossuk, majd negyed órára sós vízbe áztatjuk.
  2. Az olívaolajba reszeljük a fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet, és az egészet összekeverjük.
  3. Leitatjuk a vizet a bevagdosott burgonyákról, és olajjal kikent tepsibe helyezzük őket. A résekbe vékonyra szelt baconcsíkokat teszünk (nem kell mindegyikbe), majd megkenjük a petrezselymes-fokhagymás olajjal.
  4. 200°C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük, majd megszórjuk reszelt parmezánnal, újra megkenjük az olívaolajjal, és még 5-10 percre visszatesszük pirulni.
  5. Közben a sajtszósszal töltött halrudakat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és a burgonya mellé rakjuk 15 percre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ez a finom, baconnel tűzdelt hasselback burgonya nagyszerű kísérője a ropogósra sült halrudaknak.

További receptek

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...