Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tök jó főzelék 4. tökpogácsával

Tök jó főzelék 4. tökpogácsával
Tök jó főzelék 4. tökpogácsával
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Túl sok volt a tök, ezért készült a főzelék mellé a tökpogácsa, ami szerintem önállóan is megállja a helyét: például egy könnyű vacsora főszereplőjévé válhat egy kis salátával körítve.

hozzávalók / 2 adag

A tökfőzelékhez

A tökpogácsához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összeaprított hagymát kevés olajon megfuttatjuk, beleteszünk 450 g tököt, megsózzuk, öntünk alá kb. 1 dl vizet, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
  2. Rászórjuk az apróra vágott kaprot és a tejfölben elkevert liszttel habarjuk. Összeforraljuk, levesszük a tűzhelyről, végül ecettel ízesítjük.
  3. A tökpogácsához a maradék (350 g) tököt használjuk fel: egy nagy tálban a tököt, a tojásokat, a reszelt sajtot jól összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Szükség esetén (ha túl lágy a massza) kevés zsemlemorzsát tegyünk hozzá! Pogácsákat formázunk, belehempergetjük zsemlemorzsába és forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük őket.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 778
elküldve: 4
receptkönyvben: 468
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Tökfőzelék tökpogácsával, tökfőzelék tökfasírozottal, tökfőzelék tökfasírttal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gaben76
Gaben76 Fri, 2013-08-02 15:38

Egy barátomtól kaptam egy rakat tököt, és elkezdtem keresgetni mi lesz belőlük. Nemsokára mehetek piacra tököt venni. Nagyon finom, és átmászkál az egész család beleenni.

Sancho
Sancho Thu, 2012-05-31 13:34

Igen, finom! nekem is szokásom tökfasírtot gyártani.

hariani
hariani Fri, 2011-07-29 20:17

Nagyon jó recept! Most ette meg a fiam, aki elvileg nem szereti annyira a tökfőzeléket, de ezzel a pogácsával nagyon tetszett neki. Én piros paprikát is szoktam tenni a főzelékbe és a fasírtba is szórtam.
Anita

greenpearl
greenpearl / greenpearl Wed, 2010-08-25 09:17

Nagyon finom volt, habár a tökpogácsa kisütése közben észleltem, hogy a konyha szinte minden szegletében megtalálható a tök valamilyen formában, szóval kissé "maszmincás". De megéri a takarítást, egyszerű, laktató és mégis könnyü vacsora.

molnarkata
molnarkata Thu, 2010-02-18 09:50

Én csak a tökpogácsát készítettem el rizi-bizivel, de az isteni lett. Vega az anyukám és neki is nagyon ízlett. Köszi a receptet.

1020
közönséges tök 450 g
tejföl 80 g
finomliszt 1 evőkanál
sonkahagyma 1 db
ecet 1.5 ek
kapor 1 csokor
közönséges tök 350 g
tojás 2 db
sajt 150 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 5 ek
napraforgó olaj 1 dl