r
Nosalty Logó

Tök jó főzelék 4. tökpogácsával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Tök jó főzelék 4. tökpogácsával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tökfőzelékhez

A tökpogácsához

Összesen 1022 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tökfőzelékhez

A tökpogácsához

Összesen 2042 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tökfőzelékhez

A tökpogácsához

Összesen 132 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2394.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    857 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    727 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    483 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 1022 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    158.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4788.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1714 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1213 mg
  • Nátrium
    1454 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    966 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    526 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    721 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2143 micro
Összesen 2042 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

A tökfőzelékhez

A tökpogácsához

Elkészítés

A tökfőzelékhez

  1. Az összeaprított hagymát kevés olajon megfuttatjuk, beleteszünk 450 g tököt, megsózzuk, öntünk alá kb. 1 dl vizet, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
  2. Rászórjuk az apróra vágott kaprot és a tejfölben elkevert liszttel habarjuk. Összeforraljuk, levesszük a tűzhelyről, végül ecettel ízesítjük.
  3. A tökpogácsához a maradék (350 g) tököt használjuk fel: egy nagy tálban a tököt, a tojásokat, a reszelt sajtot jól összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Szükség esetén (ha túl lágy a massza) kevés zsemlemorzsát tegyünk hozzá! Pogácsákat formázunk, belehempergetjük zsemlemorzsába és forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük őket.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 36728
  • Feltöltés dátuma: 2007. november 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túl sok volt a tök, ezért készült a főzelék mellé a tökpogácsa, ami szerintem önállóan is megállja a helyét: például egy könnyű vacsora főszereplőjévé válhat egy kis salátával körítve.

Hozzávalók

A tökfőzelékhez

A tökpogácsához

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.