Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piros tökfőzelék tükörtojással

Piros tökfőzelék tükörtojással
Piros tökfőzelék tükörtojással
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósomtól gyakran kapunk saját fagyasztású tököt, így a recepteket váltogatom. Ezt már többször elkészítettem, mert így nagyon szeretjük. Az ötletadó "gabojszakonyhája blog". Köszönet érte. Van amikor savanykásabban szeretném, de ecetet nem tehetek bele a férjem miatt, olyankor a sajátomba teszek egy kis tejfölt (van amikor az egészbe és nem is veszi észre:) ) A fagysztott tököt nem lehet (v. csak én nem tudom?) besózni a főzés előtt, így nagyon fontos figyelni és kóstolni a sósságát.

hozzávalók / 4 adag

A főzelékhez

A tetejére

ajánlat

Bármikor ebédre v. akár vacsorára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott tököt kicsit hagyjuk felolvadni.
  2. Megfelelő méretű lábasba teszünk olajat és a hagymát üvegesre pároljuk.
  3. A főzhető állapotba került tököt betesszük a lábasba és megszórjuk ételízesítővel vagy sóval, majd a kaporral.
  4. A tököt fedő nélkül főzzük kevergetve egy ideig, mert a fagyasztott tök sok vizet enged.
  5. Elkészítjük közben a kevéske rántást az olajból, lisztből és a pirospaprikából, amibe beleöntjük a tejszínt.
  6. Ha már elpárolgott a felesleges víz, berántjuk a főzeléket. Ha már majdnem puha, megkóstoljuk elég sós-e, ha szükséges megsózzuk még.
  7. Megszórjuk a borssal, a cukorral és egy kis savanyítás miatt citromlét teszünk bele, és készre főzzük, itt már fedő alatt.
  8. Az olajban megsütjük a tükörtojást, kicsi sót szórunk rá, mert a tojás igényli a sót.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 104
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tökfőzelék, kapros tökfőzelék, fűszerpaprikás tökfőzelék

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

421
közönséges tök 1 kg
napraforgó olaj 4 ek
főzőtejszín 2 dl
kapor 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
cukor 1 csapott ek
fűszerpaprika 2 kk
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
citromlé 1 teáskanál
finomliszt 3 evőkanál
tojás 8 db
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint