r
Nosalty Logó

Céklás bárány curry

NS
Céklás bárány curry
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

marináló keverék

curry

köret

709
Kalória
29.2g
Fehérje
70g
Szénhidrát
34.5g
Zsír
442.6g
Víz
104g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

marináló keverék

curry

köret

Összesen 709 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

marináló keverék

curry

köret

Összesen 4266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

marináló keverék

curry

köret

Összesen 117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    442.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 709 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.4 g

Zsír

  • Összesen
    206.8 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7006.5 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    841 mg
  • Foszfor
    2983 mg
  • Nátrium
    2369 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    420 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    2655.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 4266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

marináló keverék

  1. A gyömbér héját lekaparjuk, majd lereszeljük.
  2. A fokhagymát áttörjük.
  3. A joghurtba keverjük a sót, gyömbért, fokhagymát és koriandert.
  4. A bárányhúst felkockázzuk, és a fűszeres joghurtba keverjük. Minimum 2 órára állni hagyjuk a hűtőben

curry

  1. A céklát megfőzzük vagy megsütjük. A felét felkockázzuk, a másik felét pürésítjük. Későbbre félretesszük.
  2. Közben a vajat felolvasszuk, majd a kardamom magokat belepottyantjuk.
  3. A hagymákat felszeleteljük, és a vajon üvegesre pároljuk.
  4. A szegfűszegek fejét a hagymára morzsoljuk. A fejekben van az íz, a szárakat kidobhatjuk.
  5. A chiliket kimagozzuk, és apró kockákra vágjuk.
  6. A garam masalát is a hagymára szórjuk.
  7. Egy főzőedényben a vizet felforraljuk. Miután felforrt, közepesre állítjuk a hőfokot.
  8. A fűszeres hagymakeveréket a vízbe helyezzük.
  9. A joghurtba kevert bárányhúst is hozzáadjuk.
  10. Gyöngyözve főzzük 2 órán át.
  11. Az utolsó fél órában belekeverjük a céklapürét és kockákat.
  12. Tálalás előtt beledobhatjuk a korianderleveleket, amiket letépkedtünk a szárról. Nyersen a korianderleveleket díszíteni is használhatjuk a curry-re szórva.
  13. A citromlevet a tányérokon érdemes ráfacsarni, ha az édeskés íz helyett pikánsabbra vágyunk.

köret

  1. A rizst meleg vízben átmossuk.
  2. A vizet felforraljuk, és a rizst fedő alatt puhára főzzük. 25 perc, és kész.
  3. 6 személyre elosztva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 120 p

Édeskésen pikáns, kellemesen enyhe a hagyma és a chili mennyisége ellenére is. Gyönyörű bordó színe lesz a céklától. Ha citromlevet locsolunk rá tálaláskor, úgy a pikáns ízek teljesednek ki. Ha a citromlevet kihagyjuk, akkor az édeskés ízeket élvezhetjük.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek