Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrös csokitorta banánnal

Tojáslikőrös csokitorta banánnal
Tojáslikőrös csokitorta banánnal
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát már nagyon gyakran készítettem, egyik kedvencünk lett családi és baráti körben a csokis banános töltelékkel. Rengeteg formatortát is ezzel a tortával "töltöttem" az utóbbi időben. Már csak azért is, mert a torta tésztája tökéletes formatortákhoz. Ha különleges formák faragása - vagy töltelék miatt stabil tésztára van szükségem, akkor inkább ezt az alapot szoktam használni. Mivel ez egy kavart tészta, sokkal jobban kezelhető, mint egy piskóta, nem morzsálódik annyira. A tojáslikőrtől az igazi. Finom, szaftos, de az alkoholt pótolhatjuk tejjel is, ha például gyerekek is falatoznak majd belőle.:-)

hozzávalók / 12 adag

Tészta:

  • 150 ml tojáslikőr (ha gyerekek is esznek, pótoljuk ezt plusz 150 ml tejjel)
  • 100 ml tej
  • 5 db tojás
  • 200 g porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 100 g őrölt mandula
  • 100 g liszt
  • 50 g kakaópor
  • 120 ml olvasztott vaj vagy semleges olaj

Csokimousse töltelék:

  • 100 g étcsoki
  • 250 g mascarpone krémsajt
  • 250 g habtejszín
  • 1 cs zselatinpor
  • 2 db banán
  • pici citromlé

Dekoráció:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tortaformát vajazzunk ki. A sütőt melegítsük elő 180 fokra (légkeverés: 150-160 fok).
  2. A porcukrot és tojásokat verjük krémesre, amíg fehér masszát kapunk. Felváltva, állandó kevergetés közben adjuk hozzá a vajat vagy olajat és a tojáslikőrt. 
  3. A mandulát, lisztet, sütőport, kakaóport vegyítsük alaposan össze, és adjuk a masszához. Alapos elkeverés után öntsük a kész tésztát a tortaformába, 180 fokon (légkeveréssel 150 fokon) süssük kb. 40 -45 percig.
  4. A csokit gőz fölött olvasszuk fel, és keverjük a mascarponéhoz.
  5. A zselatinport hideg vízben oldjuk fel, hagyjuk 5 percig megduzzadni, mikrohullámú sütőben, alacsony fokozaton langyosítsuk meg, tegyünk bele a mascarponés csokikrémből 2-3 evőkanállal, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletüket, majd a fellazított zselatint keverjük a csokikrémhez.
  6. A tejszínt verjük habbá, és óvatosan keverjük a csokis krémhez.
  7. A torta töltése: A banánokat hámozzuk meg, vágjuk ketté hosszában, pici citromlevet csepegtessünk rá.
  8. A kihűlt tortalapot vágjuk ketté, kenjük rá a csokimousse felét, fektessük rá a banáncsíkokat. Következhet a többi csokihab, majd végül a 2. tortalap.
  9. Dekoráljuk a tortát felvert habtejszínnel, csokiforgáccsal vagy pralinékkal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 789
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tojáslikőrös csokitorta, csokihabos torta, csokis-banános torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!