r
Nosalty Logó

Csokihab-torta CsPeti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
CsPeti
Csokihab-torta CsPeti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 5567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 338 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1274.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    380.2 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7649.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1707 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    835 mg
  • Foszfor
    3226 mg
  • Nátrium
    1665 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    962 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2170 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    179 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1747 micro
Összesen 5567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Máz

Elkészítés

Piskóta

  1. A szétválasztott tojások sárgáját fehérre keverjük a cukorral, vaníliával és a sütőporral, majd utána összedolgozzuk a liszttel.
  2. Felverjük a tojásfehérjét, és összekeverjük a masszával.
  3. 28 cm-es, kivajazott tortaformában 25-30 perc alatt 180 C-on készre sütjük.

Krém

  1. Míg hűl a piskóta, a 30 dkg étcsokit gőz fölött felolvasztjuk. Amíg a csoki olvad, felfőzzük a narancslevet a zselatinlapokkal és a vaníliával, majd óvatosan belekeverjük az olvadt csokoládéba.
  2. A fél litert tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a már nem túl meleg, de még folyós csokoládé masszát.
  3. Miután a csokoládés habot szépen elterítettük a piskóta tetején, berakjuk a hűtőbe, és hagyjuk megszilárdulni.

Máz

  1. A maradék csokit szintén gőz felett felolvasztjuk, és hozzáadjuk a vajat, majd simára keverjük.
  2. Ha a hűtőből kivettük a már lehűlt és megszilárdult tortát, akkor levesszük a forma karimáját, majd a tetejére kenjük az olvadt csokoládét.
  3. Visszarakjuk a hűtőbe, hogy a tetején lévő csokoládé is megszilárduljon.
  4. Ha a csoki a tetején kopog, akkor már ehető is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11479
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 27.

Ajánló

A habos krémbe nyugodtan lehet gyümölcsöt is keverni. Én áfonyát szerettem volna, vagy málnát, de egyik sem volt a boltban... :(

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokihab-torta CsPeti konyhájából
CsPeti 6 recept

A lakótársam skót, főzni, sütni nem tud, de csokoládémániás. Megkért, hogyha tudok, akkor csináljak csokimousse-t. Mivel az szinte egy sima csokihab, ezért kellett bele egy csavar, így lett belőle tortaszerűség.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!