r
Nosalty Logó

Csokihab-torta CsPeti konyhájából

CsPeti
Csokihab-torta CsPeti konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Máz

928
Kalória
14.9g
Fehérje
75.9g
Szénhidrát
63.4g
Zsír
108.4g
Víz
297.1g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
52.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 5567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 338 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1274.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    108.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    380.2 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7649.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1707 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    835 mg
  • Foszfor
    3226 mg
  • Nátrium
    1665 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    455.3 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    650.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    962 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2170 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    179 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1747 micro
Összesen 5567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A szétválasztott tojások sárgáját fehérre keverjük a cukorral, vaníliával és a sütőporral, majd utána összedolgozzuk a liszttel.
  2. Felverjük a tojásfehérjét, és összekeverjük a masszával.
  3. 28 cm-es, kivajazott tortaformában 25-30 perc alatt 180 C-on készre sütjük.

Krém

  1. Míg hűl a piskóta, a 30 dkg étcsokit gőz fölött felolvasztjuk. Amíg a csoki olvad, felfőzzük a narancslevet a zselatinlapokkal és a vaníliával, majd óvatosan belekeverjük az olvadt csokoládéba.
  2. A fél litert tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a már nem túl meleg, de még folyós csokoládé masszát.
  3. Miután a csokoládés habot szépen elterítettük a piskóta tetején, berakjuk a hűtőbe, és hagyjuk megszilárdulni.

Máz

  1. A maradék csokit szintén gőz felett felolvasztjuk, és hozzáadjuk a vajat, majd simára keverjük.
  2. Ha a hűtőből kivettük a már lehűlt és megszilárdult tortát, akkor levesszük a forma karimáját, majd a tetejére kenjük az olvadt csokoládét.
  3. Visszarakjuk a hűtőbe, hogy a tetején lévő csokoládé is megszilárduljon.
  4. Ha a csoki a tetején kopog, akkor már ehető is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28

A lakótársam skót, főzni, sütni nem tud, de csokoládémániás. Megkért, hogyha tudok, akkor csináljak csokimousse-t. Mivel az szinte egy sima csokihab, ezért kellett bele egy csavar, így lett belőle tortaszerűség.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek