r
Nosalty Logó

Csokimousse torta Baileys-zel

Baileys
Csokimousse torta Baileys-zel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Étcsokoládés mousse

Baileys-es fehér csokoládé mousse

855
Kalória
12.6g
Fehérje
76.7g
Szénhidrát
55.9g
Zsír
117.7g
Víz
167.8g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
51.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kakaós piskóta

Étcsokoládés mousse

Baileys-es fehér csokoládé mousse

Összesen 855 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kakaós piskóta

Étcsokoládés mousse

Baileys-es fehér csokoládé mousse

Összesen 5117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kakaós piskóta

Étcsokoládés mousse

Baileys-es fehér csokoládé mousse

Összesen 314 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 855 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    335.2 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1007 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4729 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1146 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    1965 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    460.3 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    706.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2123 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 5117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A tojást a cukorral együtt habosítsuk ki. Öntsük bele a vizet, a kávét, a vaníliaaromát és az olvasztott vajat. Kavarjuk össze alaposan.
  2. Szitáljuk bele a lisztet, a kakaót, a sütőport és a csipet sót. Kavarjuk csomómentesre a tésztát.
  3. Egy kivajazott, lisztezett, 26 cm-es tortaformába öntsük bele a tésztát. Előmelegített sütőben süssük meg.
  4. Miután elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni a formában.

Étcsokoládés mousse

  1. Vízgőz felett olvasszuk meg az étcsokoládét 100g habtejszínnel. A zselatint közben áztassuk be 5-6 percre a vízbe. Adjuk hozzá az olvadt csokoládéhoz és kavarjuk el egyneműre. Húzzuk le a vízgőzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hűlés közben kavarjuk át többször, ha csomósodna.
  2. A maradék tejszínből verjünk kemény habot, majd forgassuk bele a csokoládékrémet.
  3. Simítsuk rá egyenletesen a piskótára, tegyük be a hűtőbe 20-25 percre, amíg elkészül a következő réteg.

Baileys-es fehér csokoládé mousse

  1. Vízgőz felett olvasszuk meg a fehér csokoládét 50 g habtejszínnel és a Baileys ír krémlikőrrel. A zselatint közben áztassuk be 5-6 percre a vízbe. Adjuk hozzá az olvadt csokoládéhoz és kavarjuk el egyneműre. Húzzuk le a vízgőzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A maradék tejszínből verjünk kemény habot, majd forgassuk bele a Baileys-es csokoládékrémet.
  3. Simítsuk rá egyenletesen az étcsokoládé mousse rétegre, ezután tegyük be a hűtőbe 3-4 órára dermedni.
  4. Szórjuk meg kakaóval a tetejét, végül vegyük ki a formából az elkészült tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A csokiimádók figyelmébe ajánljuk ezt a gazdag ízvilágú, mégis könnyed mousse tortát. Étcsokoládés és Baileys-es fehércsokoládé-réteggel nem csak dekoratívan mutatós, de rendkívül ízletes is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...