r
Nosalty Logó

Csokimousse torta Baileys-zel

Baileys
Csokimousse torta Baileys-zel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Étcsokoládés mousse

Baileys-es fehér csokoládé mousse

855
Kalória
12.6g
Fehérje
76.7g
Szénhidrát
55.9g
Zsír
117.7g
Víz
167.8g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
51.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kakaós piskóta

Étcsokoládés mousse

Baileys-es fehér csokoládé mousse

Összesen 855 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kakaós piskóta

Étcsokoládés mousse

Baileys-es fehér csokoládé mousse

Összesen 5117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kakaós piskóta

Étcsokoládés mousse

Baileys-es fehér csokoládé mousse

Összesen 314 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 855 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    335.2 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1007 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4729 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1146 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    1965 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    460.3 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    706.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2123 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 5117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A tojást a cukorral együtt habosítsuk ki. Öntsük bele a vizet, a kávét, a vaníliaaromát és az olvasztott vajat. Kavarjuk össze alaposan.
  2. Szitáljuk bele a lisztet, a kakaót, a sütőport és a csipet sót. Kavarjuk csomómentesre a tésztát.
  3. Egy kivajazott, lisztezett, 26 cm-es tortaformába öntsük bele a tésztát. Előmelegített sütőben süssük meg.
  4. Miután elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni a formában.

Étcsokoládés mousse

  1. Vízgőz felett olvasszuk meg az étcsokoládét 100g habtejszínnel. A zselatint közben áztassuk be 5-6 percre a vízbe. Adjuk hozzá az olvadt csokoládéhoz és kavarjuk el egyneműre. Húzzuk le a vízgőzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hűlés közben kavarjuk át többször, ha csomósodna.
  2. A maradék tejszínből verjünk kemény habot, majd forgassuk bele a csokoládékrémet.
  3. Simítsuk rá egyenletesen a piskótára, tegyük be a hűtőbe 20-25 percre, amíg elkészül a következő réteg.

Baileys-es fehér csokoládé mousse

  1. Vízgőz felett olvasszuk meg a fehér csokoládét 50 g habtejszínnel és a Baileys ír krémlikőrrel. A zselatint közben áztassuk be 5-6 percre a vízbe. Adjuk hozzá az olvadt csokoládéhoz és kavarjuk el egyneműre. Húzzuk le a vízgőzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A maradék tejszínből verjünk kemény habot, majd forgassuk bele a Baileys-es csokoládékrémet.
  3. Simítsuk rá egyenletesen az étcsokoládé mousse rétegre, ezután tegyük be a hűtőbe 3-4 órára dermedni.
  4. Szórjuk meg kakaóval a tetejét, végül vegyük ki a formából az elkészült tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A csokiimádók figyelmébe ajánljuk ezt a gazdag ízvilágú, mégis könnyed mousse tortát. Étcsokoládés és Baileys-es fehércsokoládé-réteggel nem csak dekoratívan mutatós, de rendkívül ízletes is.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...