Tízfűszeres csirkeragu
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
167g csirkemellfilé200 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
20g fokhagyma27 kcal
-
30g paradicsom5 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
5 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g zselatin2 kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
31 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
60g napraforgó olaj526 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g zselatin10 kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
65.9g csirkemellfilé79 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
7.9g fokhagyma11 kcal
-
11.9g paradicsom2 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g gyömbér0 kcal
-
2.6g worcestershire-szósz2 kcal
-
1.3g szójaszósz1 kcal
-
3.9g napraforgó olaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.9 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 920.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 353 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 182.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 772 micro
-
Lut-zea 47 micro
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 239.3 g
Zsír
-
Összesen 86.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 730 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5525 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 357 mg
-
Foszfor 2419 mg
-
Nátrium 2119 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1093.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 99 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 873 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 965 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 280 micro
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 305 micro
-
Lut-zea 18 micro
Hozzávalók
-
100 dkg csirkemellfilé
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 közepes fej fokhagyma
-
4 ek worcestershire-szósz
-
2 ek szójaszósz
-
0.7 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemell-filét apró (kb. 1,5 cm-es) kockákra vágjuk.
- A megtisztított hagymát lereszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk, a fokhagyma gerezdeket összezúzzuk, és hozzájuk keverjük a kis kockákra darabolt, hámozott paradicsomot. (Én egy ideje turmixgépben szoktam pürésíteni, hogy biztosan homogén legyen a szósz, de ez elhagyható.)
- A zsiradékon a csirkemell-kockákat kifehéredésig erős tűzön pirítjuk.
- Ha minden húsdarabka kifehéredett, mérsékeljük a lángot, és hozzáöntjük a paradicsomos hagyma elegyet/pépet, majd a fűszereket, szószokat is sorjában.
- Az egészet alaposan összeforgatjuk, és addig kevergetjük, míg "levet ereszt".
- Utána lefedve, rövid lében pároljuk, időnként átkeverjük, és az elpárolgott levet kevés víz hozzáadásával pótoljuk.
- A hús puhulása után zsírjára lesütjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy a szaft a húst éppen ellepje, és még egyszer átforraljuk.
- Ha a húst hidegen (pl. kenyérre kenve) is kívánjuk fogyasztani, akkor az utolsó felöntővízben feloldjuk az étkezési zselatint, csomómentesre keverjük, és ezzel együtt forraljuk át.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10596
- Feltöltés dátuma: 2011. június 19.
Ajánló
Mi többnyire párolt rizzsel és savanyúsággal szoktuk enni, de kitűnően passzol akármilyen burgonyás vagy akár tésztás körethez is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Édesapám vérbeli szakács (noha mérnökként dolgozik), és valamikor réges régen, születésem idején mustáros lesütött húst szeretett volna készíteni, de csak menet közben vette észre, hogy mustár nincs otthon. De nem adta fel, ahhoz hogy a kívánt pikáns ízvilágot elérje, fogta a paradicsomot, valamint a fűszeres ládikát, és rögtönzött. Gyerekként is, és még most felnőtt fejjel is ki merem jelenteni, hogy ez a kedvenc szaftos apróhús receptem, ahogy a leírásból is sejthető, kenyérre kenve is rengetegszer vittem az iskolába uzsonnaként. Nem tudom, milyen lenne, ha valamelyik fűszert kihagynánk, vagy mással helyettesítenénk, én pont így szeretem, és ha csak nem kényszerülök rá (mint apukám a mustárral :) ), nem fogok rajta változtatni soha.