r
Nosalty Logó

Tízfűszeres csirkeragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zsófi
Tízfűszeres csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2013 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    920.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 335 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    239.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5525 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2419 mg
  • Nátrium
    2119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    873 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    965 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 2013 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    305 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell-filét apró (kb. 1,5 cm-es) kockákra vágjuk.
  2. A megtisztított hagymát lereszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk, a fokhagyma gerezdeket összezúzzuk, és hozzájuk keverjük a kis kockákra darabolt, hámozott paradicsomot. (Én egy ideje turmixgépben szoktam pürésíteni, hogy biztosan homogén legyen a szósz, de ez elhagyható.)
  3. A zsiradékon a csirkemell-kockákat kifehéredésig erős tűzön pirítjuk.
  4. Ha minden húsdarabka kifehéredett, mérsékeljük a lángot, és hozzáöntjük a paradicsomos hagyma elegyet/pépet, majd a fűszereket, szószokat is sorjában.
  5. Az egészet alaposan összeforgatjuk, és addig kevergetjük, míg "levet ereszt".
  6. Utána lefedve, rövid lében pároljuk, időnként átkeverjük, és az elpárolgott levet kevés víz hozzáadásával pótoljuk.
  7. A hús puhulása után zsírjára lesütjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy a szaft a húst éppen ellepje, és még egyszer átforraljuk.
  8. Ha a húst hidegen (pl. kenyérre kenve) is kívánjuk fogyasztani, akkor az utolsó felöntővízben feloldjuk az étkezési zselatint, csomómentesre keverjük, és ezzel együtt forraljuk át.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10596
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 19.

Ajánló

Mi többnyire párolt rizzsel és savanyúsággal szoktuk enni, de kitűnően passzol akármilyen burgonyás vagy akár tésztás körethez is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsófi 6 recept

Édesapám vérbeli szakács (noha mérnökként dolgozik), és valamikor réges régen, születésem idején mustáros lesütött húst szeretett volna készíteni, de csak menet közben vette észre, hogy mustár nincs otthon. De nem adta fel, ahhoz hogy a kívánt pikáns ízvilágot elérje, fogta a paradicsomot, valamint a fűszeres ládikát, és rögtönzött. Gyerekként is, és még most felnőtt fejjel is ki merem jelenteni, hogy ez a kedvenc szaftos apróhús receptem, ahogy a leírásból is sejthető, kenyérre kenve is rengetegszer vittem az iskolába uzsonnaként. Nem tudom, milyen lenne, ha valamelyik fűszert kihagynánk, vagy mással helyettesítenénk, én pont így szeretem, és ha csak nem kényszerülök rá (mint apukám a mustárral :) ), nem fogok rajta változtatni soha.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...