Nosalty Logó

Dávid négysajtos-sonkás-olívabogyós pizzája

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dakó Dávid
Dávid négysajtos-sonkás-olívabogyós pizzája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pizzalaphoz

A szósz elkészítése

Feltétnek

Összesen 1156 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pizzalaphoz

A szósz elkészítése

Feltétnek

Összesen 2312 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pizzalaphoz

A szósz elkészítése

Feltétnek

Összesen 213 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3678.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    1526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1156 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.4 g

Zsír

  • Összesen
    140.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7357.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    2194 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1749 mg
  • Nátrium
    3052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    744 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 2312 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2564 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 213 Kcal

Hozzávalók

A pizzalaphoz

A szósz elkészítése

Feltétnek

Elkészítés

A pizzalaphoz

  1. A lisztet és az élesztőt összekeverjük.
  2. Az így kapott keverékhez hozzáadjuk az olívaolajat, a joghurtot és a tejet.
  3. Az egészet összedolgozzuk puha, jól gyúrható tésztává.
  4. A tésztát kézzel kör alakúra nyújtjuk. A tészta vastagsága akkor ideális, ha körülbelül 0,5 centiméter vastag a tészta, ettől csak minimálisan térjünk el. (Törekedjünk mindenképpen arra, hogy kizárólag kézzel végezzük el a nyújtást.)
  5. Ezután helyezzük a nyers pizzalapot arra a (hideg) sütőlapra, amit majd a szósz és a feltétek felhelyezése után a sütőbe helyezünk majd.

A szósz elkészítése

  1. Egy serpenyőt felmelegítünk közepes lángon és belehelyezzük az olívaolajat.
  2. A serpenyőbe beleöntjük a passzírozott paradicsomot, és hozzáadjuk a fűszereket. Körülbelül 5 percig főzzük, aztán levesszük a lángról.
  3. A paradicsomszósz elkészítése után előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Amíg sütő melegszik, összeállítjuk a pizzánkat.

Feltétnek

  1. A pizzalap tetejét gondosan bekenjük az olívaolajjal.
  2. Az olívás rétegre rákenjük a paradicsomszószt. A paradicsomszószos rétegre rákenjük a joghurtot. A pizzalap szélére ne tegyünk a joghurtból, csak a közepére.
  3. Felszeleteljük a mozzarellát és csirkemell sonkát, és a pizzalap közepén elhelyezzük a mozzarellát. Legyenek egyenletes távolságra a mozzarellaszeletek. A mozzarella felhelyezése után a sonkát is felhelyezzük, ugyanakkor a sonkából nem csak a pizzalap közepére, hanem a szélére is teszünk. Ügyeljünk rá, hogy a sonkából a felület minden részére hasonló mennyiség kerüljön.
  4. A mozzarella és a sonka felhelyezése után ráreszeljük a trappistákat a pizzalap közepére úgy, hogy egy nagy halmot kapjunk. Ebben a sorrendben: először a füstöltet utána a simát reszeljük rá.
  5. A sajthalomra rászórjuk a parmezánt. Az így kapott hegy- vagy dombszerű sajthalom le fog majd lapulni a sütés során, ezért hagyjuk békén, ne akarjuk kézzel lelapítani stb.
  6. A pizzát behelyezzük a sütőbe és a sütőt hőlégkeverésre állítjuk. Körülbelül 8 percig sütjük. Ezután lekapcsoljuk a sütőt, és maradékhőn hagyjuk még állni 3 percet. Ezt követően kivesszük a pizzát, és elhelyezzük az olívabogyó-szeleteket a pizza tetejére. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 88
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Dakó Dávid 1 recept

Hozzászólások

Hozzávalók

A pizzalaphoz

A szósz elkészítése

Feltétnek

Címlapról ajánljuk

További cikkek