Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu cukormentesen

Tiramisu cukormentesen
Tiramisu cukormentesen
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi tiramisu minden sallang nélkül, cukormentesen, teljes kiőrlésű, tönkölylisztes piskótából. 

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Krém

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját az édesítőszerrel felverjük jó habosra. A fehérjével hasonlóan járunk el, csak édesítőszer nélkül.
  2. Ezután a lisztet és a szódabikarbónát a tojássárgás keverékhez adjuk, alaposan elkeverjük. A felvert tojásfehérjét, vigyázva, hogy a habot össze ne törjük, szintén a tésztához adjuk.
  3. Egy 20*25-ös tepsiben 180 fokon tűpróbáig sütjük a piskótánkat.

Krém

  1. A tojások sárgájának kivételével az összes hozzávalót alaposan összekeverjük.
  2. A tojások sárgáját vízgőz felett, vigyázva, hogy ne csomósodjanak össze sterilizáljuk.
  3. Az így elkészített tojások sárgáját kihűtjük, és a krémhez keverjük.

Összeállítás

  1. A megsült piskótát csíkokra vagy kockákra felvágjuk, és frissen főzött feketekávéba mártogatjuk, majd egy tálba tesszük.
  2. Krémet ezután ráhalmozzuk, elegyengetjük.
  3. A tiramisu tetejét cukormentes kakaóporral szórjuk, és 12 órán át hűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20*25 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 296
össznézettség: 2 809
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pepi's Kitchen

Mióta szakács: 2015.10.19.
8 recept

receptjellemzők

alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

olasz édesség

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bubu46
Bubu46 Fri, 2018-12-14 06:00

Köszönöm az ötletet - a tojás sterilizálás új elem számomra, de biztos, hogy így fogok eljárni a jövőben !

432
tojás 3 db
édesítőszer 15 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
1 csipet
szódabikarbóna 1 késhegynyi
mascarpone 25 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
édesítőszer 15 g
tojássárgája 2 db
vanília kivonat 0.5 kávéskanál
feketekávé 1.5 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek