Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu - Zsuffa konyhájából

Tiramisu - Zsuffa konyhájából
Tiramisu - Zsuffa konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kolléganőmnél kóstoltam először ezt a verziót, és nekem nagyon ízlett. Azóta ez az egyik családi kedvenc is. A receptben szereplő mennyiség 6 nagy adagot tesz ki.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat összekeverjük a kristály-, és vaníliáscukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A mascarponét összekeverjük a tojássárgás masszával és a felvert fehérjével.
  3. Erős feketekávéba beleöntjük a rumot, majd a babapiskótákat beleforgatjuk 4-5 másodpercre.
  4. A mártott piskótákat egymás mellé rakjuk egy tálba (kb. 20x30 cm-esbe), majd ráhalmozzuk a krém felét.
  5. A krémre a maradék kávéba mártott babapiskótát sorakoztatjuk, és a tetejére a krém másik felét halmozzuk.
  6. 1 napra hűtőbe tesszük.
  7. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét kakaóval.
  • tepsi mérete: 20x30 cm cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 16 713
elküldve: 7
receptkönyvben: 222
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuffa

Mióta szakács: 2011.12.12.
17 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tiramisu, mascarponés édesség

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

redo
redo Mon, 2012-01-02 01:12

Zsuffa! en a sok mascarpone helyett szoktam turokremet es tejszinhabot hasznalni. teszek bele aztan meg különfele gyümölcsöt=banant. legutobb gesztenye masszaval csinaltam. nagy siker volt
dora

Zsuffa
Zsuffa / Zsuffa Mon, 2012-01-02 12:25

igen, én is ettem már tejszínhabos változatot is. Az is finom, de nekem ez a favorit! :))

Szilvi715
Szilvi715 Sun, 2012-01-01 15:48

Szia,sikerult a suti!és a krém is kicsit keményebb lett,szerintem nagyon jol sikerult,csak a kávét tul erosre csináltam /mivel én egyáltalán nem kávézom, csinálni sem tudok :) / Legkozelebb megprobálom neskávéból,szerintem gyakran fogom elkésziteni ezt a sutit!Mindenkinek ízlett!!! Koszi!

Szilvi715
Szilvi715 Fri, 2011-12-30 17:14

Most csináltam meg!Nem tudom az enyém olyan lesz e mint a képen :/ én tortaformába tettem és a kávét is 2x kellett foznom mert kevés volt,és olyan lágy a krém,megkeményedik majd kicsit holnapra?hogy fogom felvágni ha nem????jó lesz azért????

Zsuffa
Zsuffa / Zsuffa Sat, 2011-12-31 12:45

szerintem mindegy, hogy milyen milyen formába teszed, úgy is jó lesz! Nem nagyon fog megkeményedni, nekem volt olyan, hogy túl puha lett és szétfolyt a tányéron (ha szerencsém van, akkor nem esik szét), de úgy is finom! :) majd írd meg, hogy milyen lett

583
babapiskóta 200 g
tojás 5 db
mascarpone 50 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 5 ek
feketekávé 1.5 dl
rum 30 ml
cukrozatlan kakaópor 2 ek