r
Nosalty Logó

Tiramisù házi babapiskótával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Tiramisù házi babapiskótával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Babapiskóta

Tiramisù krém

Kávészirup

Tiramisù összeállítása

Összesen 535 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Babapiskóta

Tiramisù krém

Kávészirup

Tiramisù összeállítása

Összesen 6406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Babapiskóta

Tiramisù krém

Kávészirup

Tiramisù összeállítása

Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 535 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    409 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2874.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    578.6 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2031 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    971 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2003 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 6406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Babapiskóta

Tiramisù krém

Kávészirup

Tiramisù összeállítása

Elkészítés

Babapiskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét. Keverés közben lassan beleszitáljuk a masszába a lisztet, majd a megolvasztott (és kissé barnásra pirult) vajat, melyet használat előtt langyosra visszahűtünk.
  3. Sütőpapírral bélelünk egy kb. 30x40 cm-es tepsit, és beleöntjük a tésztát, majd a tetejére porcukrot szitálunk, pár percig állni hagyjuk. Enyhe gőz mellett 160°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát.
  4. Ha kihűlt, akkor piskóta formájú kiszúróval kiszaggatjuk a piskótákat, a leeső tésztadarabokat pedig majd a tiramisù összeállításakor használjuk fel. Azonban a kevert tésztát - állagának köszönhetően - nyomózsákkal is felhasználhatjuk, ekkor babapiskóta formákat nyomunk a sütőlemezre, és porcukrot szitálunk a tetejére, majd picit állni hagyjuk, végül kisütjük az előbb említett módon.

Tiramisù krém

  1. A szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük 2 dl habtejszínnel és a porcukorral.
  2. A maradék tejszínt habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a mascarponés krémmel.
  3. A kakaóport nem keverjük bele a krémbe, hanem amikor összeállítjuk az édességet, akkor a mascarponés krémre szitáljuk rá.

Kávészirup

  1. Lefőzünk 3 dl kávét, de nem túl erősre, majd ha langyosra hűlt, akkor belekeverjük a kávélikőrt is (ízlés szerint cukrozhatjuk is, bár én nem szoktam).

Tiramisù összeállítása

  1. Egy fedővel rendelkező jénai aljára és oldalára teszünk egy réteg piskótát, melyet meglocsolunk a kávésziruppal, majd habzsákból felvisszük rá a krém kb. 1/3 részét, és a kakaópor 1/3 részét rászitáljuk.
  2. Erre ismét piskóta kerül (itt tudjuk felhasználni fel a leeső darabokat), majd meglocsoljuk a kávésziruppal, végül ismét habzsákból kerül rá a krém (1/3 rész), majd a kakaópor.
  3. A maradék piskótával befedjük, majd kávésziruppal meglocsoljuk, és habzsákból habcsók formákat nyomunk a tetejére, és a maradék kakaóport rászitáljuk.
  4. Ezután lefedve hűtőben legalább 12 órát pihentetjük, így az ízek összeérnek, és a piskóta is szépen átitatódik a kávéval és a krémmel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x45
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1354
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 04.

Ajánló

Tetejét még tejszínhabbal dekorálhatom (bár az már nekünk túl tömény:)). Ez a tojásmentes változat hűtőben tárolva több napig is fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiramisù házi babapiskótával
Pancsika 101 recept

Olaszországban tanultam a klasszikus Tiramisù receptjét, de mivel nagyobb adagot szoktam készíteni, így kellett egy olyan változat, ami tojás nélküli krémmel készül, viszont így extrája a házi készítésű babapiskóta lesz.

Hozzávalók

Babapiskóta

Tiramisù krém

Kávészirup

Tiramisù összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?