Nosalty Logó

Tiramisutorta NEM nyers tojásból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Tiramisutorta NEM nyers tojásból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 495 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3963 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 252 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 495 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    197.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2089 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.9 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 3963 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 252 Kcal

Elkészítés

  1. A kávét a tejjel és 2 ekrummal ízesítjük.
  2. A babapiskótákat egyesével az ízesített kávéba dobjuk, majd azonnal ki is emeljük, ha több ideig marad benne, nagyon szétázik, és a kávés felével felfelé szorosan a tortaformába rakosgatjuk, a kávét félretesszük.
  3. Egy edényben kevés vizet teszünk fel forrni.
  4. Amíg a víz felforr, az egész tojásokat kikeverjük a kétféle cukorral. Mindezt egy, a vizes edénynél nagyobb tálban végezzük, hogy rá tudjuk majd tenni az edényre a tálat, és ne essen bele a forró vízbe, és csak a gőzzel érintkezzen.
  5. A vízgőzre helyezzük a tojásos-cukros keveréket. Gyakori kevergetés mellett főzzük, de NEM forraljuk, mert akkor kicsapódik a sárgája. Amikor látjuk, hogy habos-buborékos lett a teteje, folyamatosan kevergetjük, és onnantól még kb. 1-2 percig főzzük.
  6. Amíg melegszik a tojás, a tejszínből kemény habot verünk, majd hűtőbe tesszük.
  7. A kész tojást a habverő legnagyobb fokozatán kihűlésig habosítjuk. Fontos, hogy valóban kihűljön, különben szét fog folyni a krém.
  8. A mascarponéhoz fakanállal hozzákeverjük a maradék rumot.
  9. Lassú, óvatos mozdulatokkal a habtejszínhez keverjük a mascarponét és a tojásos cukrot.
  10. A kávés babapiskótákra simítjuk a töltelék felét.
  11. Erre megy megint egy sor kávés babapiskóta, amiknek szintén csak az egyik oldalát dobjuk a kávéba.
  12. Ezután a krém másik felét is a piskótákra simítjuk.
  13. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  14. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk kakaóporral. Jó étvágyat!
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 84
  • Össznézettség: 40475
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már jó előre kitaláltam, hogy Tiramisuval készülök a 3. házassági évfordulónkra, méghozzá tortaként elkészítve. Aztán amikor elkezdtem recepteket keresgélni, és azt láttam, hogy mindegyikben nyersen szerepel a tojás, akkor nem is kicsit, hanem nagyon visszahőköltem az egésztől... Én egyszerűen nem bírnám nyersen megenni a tojást, még akkor sem, ha maga a krém tuti finom.... Szerencsémre találtam egy olyan receptet, amiben hőbehatás éri a tojásokat (desszert.eu oldalán). Ezután már csak 1-2 módosítást kellett végrehajtanom a recepten, és megszületett a saját Tiramisum, amiben nincs nyers tojás. Ennyi rumtól és kávétól szerintem a gyerekek sem vágódnak hanyatt, de ha valaki mégis aggódna, akkor kávé helyett maci kávét használjon, rum helyett pedig kevés rumaromát.

Hozzászólások

Tmea

Jaj, de jóóó!!! Én is undorodom már a gondolatától is annak, hogy nyersen kell megenni a tojást! Ki fogom próbálni legközelebb, csak épp tegnap fogyott el az el?z? adag, úgyhogy most egy kicsit nem csinálok Tiramisut, de ha legközelebb rákerül a sor, akkor ezt a receptet fogom kipróbálni!!!! Üdv Tímea

Törölt felhasználó

Biztosan nem fogsz csalódni, majd írd meg milyen lett ;)

ekvondor

Én mindig tojás nélkül csinálom a szalmonella miatt,az ízén nem lehet érezni a különbséget.

Törölt felhasználó

ha felhasználás el?tt fert?tlenítve lett a tojás, akkor nem kell aggódni a szalmonella miatt, mert az nem a belsejében van :) (ha jól tudom...) engem, ahogy Tmeát is, maga a gondolat undorít, hogy nyers a tojás...

nagymokuc

Zseniális recept, isteni sütemény, nálunk hatalmas sikere volt! Köszönöm! :)))

Finimini

Hol kapható a cukrozatlan babapiskóta???

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!