Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültpaprika-krémleves pirított baconnel és sajttal

Sültpaprika-krémleves pirított baconnel és sajttal
Sültpaprika-krémleves pirított baconnel és sajttal
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban a krémleves nagy kedvenc. Ezúttal azonban valami olyasmit szerettem volna készíteni, ami még nem a könyökünkön jön ki. Szétnéztem hát a hűtőben... ez lett belőle...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk, és előmelegített sütőben 180 fokon egy sütőlapon megsütjük. Akkor van kész, ha a széle barnulni kezd. A sült paprikák héját lehúzzuk. A sütés alatt felhólyagosodik, így könnyedén meghámozható.
  2. Amíg sülnek a paprikák, egy fazékba olívaolajat teszünk, és odatesszük a felkockázott hagymát és a bacont pirulni. Ha megpirult a bacon, és a hagyma üveges, a bacont egy kis tálba kivesszük, némi hagyma kíséretében. Ez lesz majd a feltét a kész levesen.
  3. A pirított hagymához adjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és átforgatjuk, 1-2 percig hagyjuk még pirulni.
  4. Ezután hozzáadjuk a sült paprikát, átforgatjuk, és ízlés szerint borsozzuk. Ha a paprika kis levet engedett és elkezd sercegni, felöntjük a vízzel. Hozzáadunk egy leveskockát, és szükség szerint sózzuk.
  5. Ha a leves felforrt, hozzáadjuk a balzsamecetet és a bazsalikomot. Felfőzzük. Ha rottyan egyet, kész a leves.
  6. A levest botmixerrel pürésítjük.
  7. A kész levest tányérokba adagoljuk, és a pirított hagymás baconnel, reszelt sajttal díszítjük. Leveskockával, fokhagymás pirítóssal vagy levesgyönggyel kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 258
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hófehérke

Mióta szakács: 2018.10.12.
19 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: szerb
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paprikaleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

219
piros kaliforniai paprika 3 közepes db
sárga kaliforniai paprika 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l
0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
balzsamecet 1 ek
bazsalikom 1 tk
sajt 5 dkg
bacon 75 g