r
Nosalty Logó

Sültcéklakrémleves kecskesajttal és dióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Sültcéklakrémleves kecskesajttal és dióval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

céklakrémleves

tálalás

Összesen 560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

céklakrémleves

tálalás

Összesen 2243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

céklakrémleves

tálalás

Összesen 125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5054.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1270 mg
  • Nátrium
    2574 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    649 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 2243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

céklakrémleves

tálalás

Elkészítés

céklakrémleves

  1. A céklát meghámozzuk, majd felkockázzuk. Egy nagy tálban összekeverjük az olívaolajjal, a mézzel, a citromlével és az oregánóval, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  2. Alaposan összekeverjük a céklát a páccal, majd tepsibe öntjük az egészet és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
  3. Közben 2 evőkanál olajon elkezdjük puhára párolni az aprított lila hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilipehellyel, majd hozzáadjuk a sült céklát.
  4. Felöntjük a tejszínnel és az alaplével, és rottyantunk egyet rajta. Végül hozzáadjuk a kecskekrémsajtot, elkeverjük, majd az egészet pürésítjük. Szükség szerint kevés vízzel vagy alaplével higíthatjuk.

tálalás

  1. A diót serpenyőben megpirítjuk, majd tálalásig félretesszük.
  2. A kész céklakrémlevest kevés tejszínnel díszítjük, majd a pirított dióval, morzsolt lágysajttal, nyers céklakockákkal és friss oregánóval megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5468
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cékla az egyik legalulhasználtabb zöldségünk, pedig egész évben hozzáférhető, olcsó, vitaminban gazdag és nagyon sokoldalúan felhasználható. Készülhet belőle köret, leves, mártogatós, zöldségchips és gnocchi is, mi azonban most egy könnyed krémlevest főztünk céklából. Hogy azonban legyen benne egy kis csavar is, a krémesítéshez a szokásos tejszín mellett kecskekrémsajtot is csempésztünk bele, a céklát pedig elősütve főztük a levesbe. A végeredmény egy roppant laktató, krémes, ugyanakkor lágy krémleves lett, amit a legnagyobb élvezet kanalazni az első igazi, őszi cidrikben.

Hozzávalók

céklakrémleves

tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek