Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tésztasaláta light

Tésztasaláta light
Tésztasaláta light
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a hőségben a forró tésztákat nem igazán kívánja az ember szervezete. Jó alternatívát jelentenek a menthetetlenül fellépő pasta iránti vágy esetén a tésztasaláták.
Hasonló okokból dobtam ma össze ezt a citromtól különösen frissítő ízű változatot. Ja, és esetemben a hús sem igazán csúszik a meleg nyári napokon, így ez egy extra light-os, vega verzió lett.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük.
  2. Miközben a tészta készül, összevágjuk az alapanyagokat: a szárított paradicsomot vékony csíkokra, a meghámozott uborkát julienn-re, az olajbogyót karikákra.
  3. Egy nagy tálba tesszük a leszűrt tésztát, hozzáadjuk az előkészített hozzávalókat, megspricceljük olívaolajjal és ráfacsarjuk a citrom levét. Alaposan összeforgatjuk az egészet és mehet is a hűtőbe.
  4. Tálalás előtt egy kis extra citrommal locsoljuk meg, az intenzívebb ízhatás kedvéért.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 61 549
elküldve: 1
receptkönyvben: 384
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

666
fusilli tészta 250 g
szárított paradicsom 6 dkg
fekete olajbogyó 15 db
kígyóuborka 0.5 db
citrom 1 db
olívaolaj 2 ek