Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tészta fekete szójabab szósszal

Tészta fekete szójabab szósszal
Tészta fekete szójabab szósszal
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy koreai étel, bár van egy nagyon hasonló kínai is (zhajiangmian), de néhány hozávalóban eltérnek egymástól.

Jjang jelentése: sült mártás. Myeon jelentése: tészta.

Tészta helyett tálalhatjuk rizzsel. (jjajangbap)

A zöldségek igazából tetszés szerint variálhatók, gazdagítható más felével is. Mindenhol máshogyan készítik.

A nehezen beszerezhető hozzávalókat lehet helyettesíteni (de nem érdemes): koreai retek helyett daikon vagy jégcsapretek, Jjajangmyeon tészta helyett spagetti, hasaalja-szalonna helyett valamilyen zsíros sertéshús.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst és a zöldségeket megmossuk, 1½ cm-es kockákra vágjuk, és csészében kimérjük.
  2. Készre sütjük a hasaalja szalonnát egy nagy, mély wokban 1 evőkanál növényi olajjal. Kb. 4-5 percig süssük, amíg aranybarna és ropogós lesz.
  3. A kisült zsírt távolítsuk el.
  4. Mehet hozzá a retek, és süssük 1 percig.
  5. Adjuk hozzá a burgonyát, hagymát, cukkinit, és folymatosan keverve süssük 3 percig.
  6. A wok közepéről húzzuk félre a zöldségeket, csináljunk egy kis helyet, ahová beletehetjük a 2 evőkanálnyi olajat és a ¼ csésze fekete szójabab pasztát. Egy fakanállal kevergetve egy percig süssük a pasztát.
  7. Ezután keverjünk mindent egybe.
  8. Adjunk hozzá 2 bögre vizet, és lefedve főzzünk 10-15 percig.
  9. Az idő leteltével kóstoljuk meg a retket és burgonyát. Ha teljesen megfőttek, lassan, apránként adjuk hozzá a keményítős, cukros vizet, miközben folyamatosan keverjük.
  10. Adjuk hozzá a szezámolajat, és vegyük le lángról.
  11. Tálaljuk a Jjajangmyeon tésztával.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 095
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

dnbsoldiers

Mióta szakács: 2013.01.27.
26 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
konyhatechnológia: wok receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Jjajangmyeon, zöldséges koreai tészta, szójabab pasztás kínai

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rika63
Rika63 Sat, 2014-09-27 08:10

Nagyon örülök, hogy leírtad magyarul ennek az ételnek az elkészítését. Bár a fordítót is lehet használni, így azért mégis más. :)

1468
tészta 50 dkg
retek 15 dkg
sertéshús 25 dkg
cukkini 15 dkg
burgonya 15 dkg
vöröshagyma 20 dkg
napraforgó olaj 3 ek
feketebabszósz 60 ml
szezámolaj 1 teáskanál
kígyóuborka 20 dkg
burgonyakeményítő 2 csapott ek
víz 60 ml
cukor 1 teáskanál