r
Nosalty Logó

Tészta fekete szójabab szósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
dnbsoldiers
Tészta fekete szójabab szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3508.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    2080 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1597 micro
Összesen 1468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7017.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    385 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    4160 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1318 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3194 micro
Összesen 2931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst és a zöldségeket megmossuk, 1½ cm-es kockákra vágjuk, és csészében kimérjük.
  2. Készre sütjük a hasaalja szalonnát egy nagy, mély wokban 1 evőkanál növényi olajjal. Kb. 4-5 percig süssük, amíg aranybarna és ropogós lesz.
  3. A kisült zsírt távolítsuk el.
  4. Mehet hozzá a retek, és süssük 1 percig.
  5. Adjuk hozzá a burgonyát, hagymát, cukkinit, és folymatosan keverve süssük 3 percig.
  6. A wok közepéről húzzuk félre a zöldségeket, csináljunk egy kis helyet, ahová beletehetjük a 2 evőkanálnyi olajat és a ¼ csésze fekete szójabab pasztát. Egy fakanállal kevergetve egy percig süssük a pasztát.
  7. Ezután keverjünk mindent egybe.
  8. Adjunk hozzá 2 bögre vizet, és lefedve főzzünk 10-15 percig.
  9. Az idő leteltével kóstoljuk meg a retket és burgonyát. Ha teljesen megfőttek, lassan, apránként adjuk hozzá a keményítős, cukros vizet, miközben folyamatosan keverjük.
  10. Adjuk hozzá a szezámolajat, és vegyük le lángról.
  11. Tálaljuk a Jjajangmyeon tésztával.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6247
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dnbsoldiers 26 recept

Ez egy koreai étel, bár van egy nagyon hasonló kínai is (zhajiangmian), de néhány hozávalóban eltérnek egymástól. Jjang jelentése: sült mártás. Myeon jelentése: tészta. Tészta helyett tálalhatjuk rizzsel. (jjajangbap) A zöldségek igazából tetszés szerint variálhatók, gazdagítható más felével is. Mindenhol máshogyan készítik. A nehezen beszerezhető hozzávalókat lehet helyettesíteni (de nem érdemes): koreai retek helyett daikon vagy jégcsapretek, Jjajangmyeon tészta helyett spagetti, hasaalja-szalonna helyett valamilyen zsíros sertéshús.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek