Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai zöldséges sült tészta Tomeszkától

Kínai zöldséges sült tészta Tomeszkától
Kínai zöldséges sült tészta Tomeszkától
45 perc / előkészület: 35 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minél több zöldséget szerettünk volna beiktatni az étrendünkbe, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbáljuk a kínai ételeket is elkészíteni itthon. Kis kutatás után megtaláltam az alapanyagokat, és nekiestem mindenféle kínai fogás elkészítésének, a jól ismert gyorséttermi ételek közül. A legfinomabb ez a tészta mind közül... Az alapanyagok közül két kelléket nem tudtam feltüntetni. Az édes szójaszószt és a kínai sót. Ezeket Budapesten vásárolom, egy kínai üzletben.

hozzávalók / 5 adag

A zöldséges tésztához

A csirkemellhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, felkockázzuk. Külön tálba tesszük, sózzuk (1 tk) és borsozzuk (1 tk), kis vizet adunk hozzá (2 ek), majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt (2 ek), és összekeverjük. Pont annyi időre félretesszük, ameddig előkészítjük a további hozzávalókat.
  2. Felteszünk forrni vizet a tésztának, ízlés szerint sózzuk.
  3. Minden zöldség és hozzávaló konyha meleg legyen, ez fontos! A zöldségeket megmossuk. A sárgarépát meghámozzuk vékonyan. A gombákat hideg víz alatt megtisztítjuk, dörzsöljük a kezünkkel. A cukkini zsenge legyen, közepes darab, kb. 5 cm átmérőjű. Az újhagyma helyett lehet használni póréhagymát is.
  4. A sárgarépát és a cukkinit vékonyan felcsíkozzuk, zsülienre vágjuk (a cukkinit ne hámozzuk meg). A gombafejeket kettévágjuk, majd keresztbe felszeleteljük. Az újhagymát a zöldjével együtt kb 2-3 mm vastagokra felkarikázzuk.
  5. Kikészítjük a főző mellé külön kis poharakba, mérőkbe a következőket: szójaszósz, édes szójaszósz, kínai főzőbor, himalája só, kínai só, szezámolaj. Erre azért van szükség, mert a végén, amikor szükség lesz rájuk, szinte azonnal kellenek, nincs idő akkor öntögetni, méregetni.
  6. Feltesszük főni a tésztát.
  7. Egy 32 cm átmérőjű wokot felteszünk a wok égőre melegedni, teljes kapacitáson. Ez egy triplakörös gázégő, 3600 W teljesítményű. A főzés összes fázisában fontos a hirtelen pirítás és főzés!
  8. Pár másodperc múlva beleteszünk 3 ek kókuszolajat. Felforrósítjuk, és beletesszük a csirkemelleket. Folyamatosan keverve pirítjuk fehéredésig. Nagyon hamar elkészül, 1-2 perc alatt megvan. Amikor fakéssel már könnyen kettéválik, akkor kiszedjük egy tányérra.
  9. Tisztára töröljük a wokot, ne maradjon benne semmi.
  10. A másik 3 ek kókuszolajat is feltesszük forrósodni. Beletesszük a gombát, folyamatosan keverjük. Fél perc múlva beletesszük a répát, folyamatosan keverjük. Fél perc után beletesszük a hagymát is. Pároljuk, folyamatosan keverjük, mert hamar ragad. 1 perc múlva beletesszük a cukkinit is. Együtt pároljuk tovább 2 percig. Beletesszük az elkészített húst, összeforgatjuk, míg a hús felforrósodik.
  11. Leszűrjük a tésztát, és beletesszük a wokba. Összekeverjük, kicsit pirítjuk együtt az egészet. Ilyenkor már nehéz forgatni, mert szinte tele van a wok.
  12. Jönnek a kikészített fűszerek az alábbi sorrendben: szójaszósz, kínai főzőbor, himalája só, kínai só. Jól összekeverjük, majd ráöntjük az édes szójaszószt. Összekeverjük, és meglocsoljuk a szezámolajjal. Összekeverjük, és elzárjuk a gázt, elkészültünk.
  13. Azonnal melegen tálaljuk, mert így a legfinomabb.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 847
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomeszka

Mióta szakács: 2013.07.12.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
konyhatechnológia: wok receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai zöldséges sült tészta, csirkehúsos kínai zöldséges tészta, zöldséges kínai tészta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2013-07-26 19:45

Hello, az édes szójaszószt "kecap manis" néven szerintem már a legtöbb nagy üzletben meg lehet találni (de amúgy én is bp-en vásárolom a vásárcsarnok melletti ázsiai üzletben, ahol van több féle is).
Szép részletes leírás :) üdv, zilka

TomiFilth
Tomeszka / TomiFilth Sat, 2013-07-27 10:20

Én sok helyen kerestem az édes szójaszószt. Budapesten az Ázsia Centerben van egy kínai férfi, aki Kínából importált termékeket árul, némelyiken csak kínai felirat. :) Én itt veszem a hozzávalókat.

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sat, 2013-08-03 20:42

Na, ott még nem voltam. A Vásárcsarnok melletti Ázsia bt.-ben, vagy a Rákóczi téri csarnok ázsiai üzletében is van jópár féle, hozzám ezek vannak közelebb. (utóbbiban mindenféle elmebeteg kaját is lehet találni, mint igazi százéves tojás...ha esetleg ilyesmire is kedvetek támadna :D)

TomiFilth
Tomeszka / TomiFilth Sun, 2013-08-04 20:09

Az Ázsia BT-t ismerem, régebben ott vásároltam amíg a környéken laktam. A nagy kínai piacon is van pár üzlet a Kőbányai úton. Száz napos tojást egyelőre nem eszünk :)

Control
Control Thu, 2013-07-25 14:10

Kínai só alatt MSG-t (Nátrium-glutamát) értesz? Nagyon szeretjük a kínait is, köszi :)

TomiFilth
Tomeszka / TomiFilth Fri, 2013-07-26 08:11

Igen, a kristályos szerkezetű nátrium-glutamát az. :) Az édes szójaszósz pedig állagra olyan, mint a melasz vagy az akácméz.

Control
Control Thu, 2013-08-01 07:16

Köszönöm, megpróbálom beszerezni, azt hiszem itt sehol nincs ilyesmi, marad a webshop :)

791
kókuszzsír 3 ek
csiperkegomba 500 g
újhagyma 5 közepes db
sárgarépa 5 közepes db
cukkini 1 közepes db
szójaszósz 100 ml
kínai rizsbor 20 ml
himalája só 1 tk
szezámolaj 2 ek
spagetti tészta 500 g
kókuszzsír 3 ek
csirkemell filé 500 g
bors 1 tk
víz 2 ek
kukoricakeményítő 2 evőkanál
himalája só 1 tk