r
Nosalty Logó

Teriyaki csirkenyárs zöldségtempurával

Geleva
Teriyaki csirkenyárs zöldségtempurával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A nyárshoz

A páchoz

A tempuramasszához

964
Kalória
37.5g
Fehérje
86.3g
Szénhidrát
50.5g
Zsír
346.8g
Víz
82.1g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

A tempuramasszához

Összesen 964 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

A tempuramasszához

Összesen 5787 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

A tempuramasszához

Összesen 158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2165.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    1483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    346.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1109 micro
Összesen 964 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.1 g

Zsír

  • Összesen
    303 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12991.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    2590 mg
  • Nátrium
    8896 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    518 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    2080.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    122 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    687 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    2948 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6657 micro
Összesen 5787 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

A nyárshoz

  1. A pácot készítjük el először, hogy kihűljön.
  2. Az olajban megpirítjuk a frissen reszelt gyömbért, fokhagymát, cukrot. Hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, kicsit sózzuk,ezzel együtt pirítjuk 2 percet.
  3. Végül hozzáadjuk a szójaszószt, és addig főzzük, még méz sűrűségű nem lesz. Akkor hozzáadjuk a rizsbort, és még 1 percig forraljuk. Tűzről levéve, kihűtjük.
  4. A húst 2x2 cm kockákra vágjuk, és besózzuk. Húspálcára vagy hurkapálcára húzogatjuk egymás után.
  5. Akihűlt mártásba forgatjuk (vagy ecsettel felhordjuk) a nyársakat, és 1-2 órát hagyjuk pácolódni.
  6. Közben feldaraboljuk a zöldségeket ujjnyi vastag csíkokra, elkészítjük a tempúrát:
  7. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és fagyasztóba tesszük. Ha jól áthűlt, jeges vízzel, sóval és gyömbérrel sűrű palacsintatészta állagúvá keverjük. A zöldséget belemártva, forró olajban kisütjük.
  8. Ezzel egyidőbena nyársakat olajban vagy parázson megsütjük.
  9. Mártogatóst is kínálhatunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p

Semmi story. Kicsit időigényes, de megéri. - Nekem ebből 12 nyárs lett (igaz 1/4 cs. mellet a ciám megevett belőle nyersen) :) - A jeges víz és a hűtés azért fontos, mert így lesz ropogós a bunda. - Igen, bármilyen zöldséggel nagyon finom, amit szerettek. (nekem a gomba és a hagyma a legfinibb) -Ha nem kapsz rizsbort vagy szakét, akkor helyettesíthető 1/2 arányban rizsecettel és worcester szósszal. Én már készítettem igy is. -Jól illik hozzá a Barbecue vagy csípős paprika szósz is.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...