Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis burgonya vajbabbal

Tepsis burgonya vajbabbal
Tepsis burgonya vajbabbal
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, pont egy vasárnap délelőttre, amíg punnyadsz a tévé előtt, addig megsül.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajbabot megmossuk, levagdossuk a végeit, feltesszük főni. Amíg átfő, megpucoljuk a krumplit, gyömbért és hagymát. Apróra vágjuk a gyömbért, karikákra a krumplit, és felcsíkozzuk a hagymát.
  2. Egy nagy jénaiba vagy cseréptálba rétegesen halmozzuk a vajbabot, burgonyát, hagymát, minden réteget fűszerezünk. A végére hagyunk egy kicsi curryt, köményt. 
  3. Kb. 30-40 percig sütjük, majd amikor a krumpli omlósan puha lett, a kókusztejet bekeverjük a maradék fűszerrel, és hozzáöntjük. Átforgatjuk, és még 15 percet sütjük.
  4. Szójajoghurttal, paradicsommal és metélőhagymával tálaljuk.

 


  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 866
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

nopara

Mióta szakács: 2010.04.18.
45 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lusta zöldbabos rakott krumpli indiai fűszerekkel, indiai zöldbabos-burgonyás egytálétel kókusztejjel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

t.bernadette
t.bernadette Tue, 2010-11-16 14:03

Jókor kérdem, mikor már sütőben a cuccos, de le kell takarni a sütéshez? Illetve a kókusztejes összeforgatást gy érted, jól összemixeljük a rétegeket, amiket olyan szépen kiraktunk ? :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-29 12:32

Nagyon finom volt, ezt ettük ma ebédre.
Befőttnek elrakott babból csináltam, mert rengeteget kapunk mindig édesanyámtól. Jelenleg újkrumplit és újhagymát (főzőhagymát) lehet kapni, ezért abból készült, a krumplit meg is főztem kicsit előtte, mert a bab túl puha lett volna a többi között.
Örülök, hogy van egy bevált recept a zöldbabokhoz, ami végre ízlett a páromnak is. : -)
Ja, kókusztejem nem volt, ezért sima tejet használtam pici lisztet belekeverve.

További jó főzőcskézést mindenkinek,
köszi a receptet!

nopara
nopara / nopara Tue, 2010-06-29 14:41

Örülök, hogy tetszett! Én azért csinálom kókusztejjel, mert csak ritkán eszem állati eredetű dolgokat, szeretem kiváltani a tejet, tejfölt, tojást stb.

426
zöldbab 250 g
burgonya 4 db
vöröshagyma 2 nagy fej
kókusztej 165 ml
gyömbér 1 ek
1 ek
curry por 1 ek
római kömény 2 ek
napraforgó olaj 1 dl
paradicsom 2 közepes db
snidling 10 szál
szójajoghurt 2 dl