r
Nosalty Logó

Tepsis burgonya vajbabbal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tepsis burgonya vajbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1706 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    892 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 426 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    126.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5892 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    4369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1259.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    354 micro
  • β-karotin
    3567 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1919 micro
Összesen 1706 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    297 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajbabot megmossuk, levagdossuk a végeit, feltesszük főni. Amíg átfő, megpucoljuk a krumplit, gyömbértés hagymát. Apróra vágjuk a gyömbért, karikákra a krumplit, és felcsíkozzuk a hagymát.
  2. Egy nagy jénaiba vagy cseréptálba rétegesen halmozzuk a vajbabot,burgonyát, hagymát, minden réteget fűszerezünk. A végére hagyunk egy kicsicurryt, köményt.
  3. Kb. 30-40 percig sütjük, majd amikor a krumpli omlósan puha lett, a kókusztejet bekeverjük a maradék fűszerrel, és hozzáöntjük. Átforgatjuk, és még 15 percet sütjük.
  4. Szójajoghurttal, paradicsommal és metélőhagymával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8079
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, pont egy vasárnap délelőttre, amíg punnyadsz a tévé előtt, addig megsül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...