r
Nosalty Logó

Pásztorpite Salamon Csillától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Pásztorpite Salamon Csillától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Raguhoz

Tetejére

Összesen 794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Raguhoz

Tetejére

Összesen 3177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Raguhoz

Tetejére

Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    1258 micro
  • β-karotin
    3393 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    147.1 g

Zsír

  • Összesen
    191.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    964 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5446.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    2120 mg
  • Nátrium
    2190 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2052.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2183 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    285 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    844 micro
  • α-karotin
    5033 micro
  • β-karotin
    13574 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    14383 micro
  • Lut-zea
    7072 micro
Összesen 3177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    476 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Raguhoz

Tetejére

Elkészítés

Raguhoz

  1. Olajat egy serpenyőben felhevítünk, rátesszük a kockára vágott lilahagymát, sárgarépát, és pár percig sütjük.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, felöntjük paradicsompürével, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük, és felöntjük a vízben elkevert leveskockával, és beletesszük a zöldborsót.
  3. Amikor megfőtt, közepes tepsibe öntjük.

Tetejére

  1. Burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, és áttörjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, tejet, vajat, és jó alaposan kikeverjük.
  2. Krumplipürét a ragu tetejére simítjuk, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje kezd pirulni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1838
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pásztorpite Salamon Csillától
Salamon Csilla 1202 recept

Kettő az egyben:) Egyben van a hús és a köret is. Már csak egy jó kis salátát kell mellé készíteni.

Hozzávalók

Raguhoz

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.