r
Nosalty Logó

Spenótos rakott burgonya Glasertől

Glaser
Spenótos rakott burgonya Glasertől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

515
Kalória
27.7g
Fehérje
52g
Szénhidrát
21.4g
Zsír
363.9g
Víz
46.9g
Koleszterin
8.8g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1036 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    363.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    875 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21976 micro
Összesen 515 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4094.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    2142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    727.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1949 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    784 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43953 micro
Összesen 1036 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2871 micro
Összesen 68 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában kb. 20 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, meghántjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
  2. A lisztet a felhevített vajon alacsony hőfokon, 5 perc alatt megpirítjuk. Állandóan kevergetve a tejjel és a levessel felöntjük, majd időnként megkeverve kb. 10 percig főzzük. Sóval ízesítsük.
  3. A megtisztított spenótleveleket forrásban levő sós vízben megfonnyasztjuk, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük.
  4. Az apróra felkockázott vörös- és fokhagymát a felforrósított olajon megpároljuk. Beleforgatjuk a spenótot, sóval, szerecsendióval fűszerezzük.
  5. Egy tűzálló tál aljára kevés besamelmártást öntünk, és a burgonya harmadával kirakjuk. Mártással megkenjük, ráhalmozzuk a spenót felét, és 1 szelet sónkat fektetünk rá. Majd rárétegezzük a második harmad burgonyát, megkenjük mártással, elosszuk rá a maradék spenótot. A maradék 1 sonkaszelettel beborítjuk, és a megmaradt burgonyával pikkelyszerűen kirakjuk. Rásimítjuk a maradék besamelmártást.
  6. 6. Megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 200 fokon 40-45 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha nincs friss spenótlevél, elkészíthetjük mirelittel is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...