r
Nosalty Logó

Paprikával sült krumpli

NS
Paprikával sült krumpli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

329
Kalória
6.3g
Fehérje
51.7g
Szénhidrát
11.6g
Zsír
271.5g
Víz
10.7g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1317 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    271.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 329 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1086.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 1317 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 74 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit és a paprikákat vágjuk karikára. (Ne legyenek se túl vékonyak, se túl vastagak, olyan fél centi szélesek az ideálisak.)
  2. Ha nagyon erős a zöldpaprikánk, akkor az erejét ne tegyük bele, de az ízén nagyon sokat dob ez a paprika.:) Azért jó, ha picit csípős.
  3. A serpenyőbe tegyünk 2-3 evőkanál zsírt. (Sajnos olajjal nem lehet készíteni, nem lesz az igazi se ízre, se állagra (kipróbáltam).)
  4. Ahogy feloldódott a zsír, tegyük is bele a krumplit és a paprikát, egyszerre mehet mind, egyszerre lesznek kész. Szórjuk meg ételízesítővel, ettől lesz jellegzetes íze, amit mi nagyon szeretünk.
  5. Sűrűn forgassuk át, nehogy az egyik oldalát lekapja, de még nyers legyen a krumpli.
  6. Akkor jó, ha picit megpirultak a paprikák, a krumpli pedig szétesik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

"Anyós-recept". Párom édesanyjától tanultam, nagyon sokat készítjük, amikor gyorsan kell valami laktató, és dúskálunk a paprikában. Tehetünk bele többféle színű paprikát (sárga-piros kaliforniai pl.). Minél színesebb és többféle paprika van benne, annál mutatósabb és finomabb. Ételízesítő nélkül is kipróbáltam (csak sóval), sajnos úgy nem lett az igazi.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...