Coddle - az ír egytálétel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
258 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
83g marha alaplé0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
613
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
500g sütnivaló kolbász1545 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
1200g burgonya693 kcal
-
500g marha alaplé0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3673
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
7.3g füstölt szalonna48 kcal
-
18.2g sütnivaló kolbász56 kcal
-
12.4g vöröshagyma5 kcal
-
43.7g burgonya25 kcal
-
18.2g marha alaplé0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
134
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1081.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 709 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 219.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
613
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.6 g
Zsír
-
Összesen 281.5 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 485 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6488.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 1561 mg
-
Nátrium 4253 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1318.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 204 mg
-
D vitamin: 215 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 434 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
3673
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg sütnivaló kolbász
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
1.2 kg burgonya
-
1 ek petrezselyem
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Egy olyan fedeles edényt kell használjunk, amit a tűzhelyen, majd később a sütőbe is rakhatunk. A szalonnát vágjuk kockára, és kicsit süssük meg, de ne szárítsuk ki. Szűrőkanállal szedjük ki, tegyük félre.
- A kolbászokat pirítsuk meg a szalonna zsírján. Nem kell teljesen átsütni, mert arra még lesz ideje bőven a többi hozzávalóval együtt.
- Szedjük ki a kolbászokat is, kicsit hagyjuk hűlni, majd vágjuk fel olyan 2-3 cm hosszú darabokra.
- Kezdjük el a rétegezést. A hagymákat vágjuk fel ujjnyi vastag karikákra, a felét rakjuk az edény aljára, szórjuk meg a sült szalonna kocka felével.
- A fele kolbászt osszuk el a tetején, végül a megpucolt, negyedelt burgonya fele zárja a sort. Sózzuk, darálunk rá borsot, meghintjük petrezselyemmel. Megismételjük a rétegezést, a hozzávalók másik felével.
- Ráöntjük a forró húslevest, lefedjük, és felforraljuk. Mihelyst forr, rakjuk azonnal az előmelegített sütőbe, legalább 3 órára. Gyakran nézzünk rá, ha nagyon zubogna, akkor tekerjük lejjebb a lángot alatta.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5156
- Feltöltés dátuma: 2016. március 26.
Ajánló
Jó forrón tálaljuk, szórhatunk rá még petrezselymet. Adjunk mellé friss, ropogós kenyeret, hogy legyen mivel tunkolni a levet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
St. Patrick napja alkalmából, a neten megjelent jó néhány ír recept, hátha valaki rászánja magát az elkészítésre. Nekem mindig jöhet valami újdonság. :o) Ez egy igazán egyszerű étel, amit én úgy képzelek el, hogy reggel belepakolták az edénybe a hozzávalókat, és befészkelték a még esetleg langyos parázs közé. Mire hazajöttek a földekről, már lehetett is tálalni. A coddle ugyanis azt jelenti, hogy forráspont alatt főzni/sütni (ha a wikipedia nem hazudik).