r
Nosalty Logó

Coddle - az ír egytálétel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Coddle - az ír egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 613 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3673 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 613 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    281.5 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6488.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1561 mg
  • Nátrium
    4253 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1318.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 3673 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy olyan fedeles edényt kell használjunk, amit a tűzhelyen, majd később a sütőbe is rakhatunk. A szalonnát vágjuk kockára, és kicsit süssük meg, de ne szárítsuk ki. Szűrőkanállal szedjük ki, tegyük félre.
  2. A kolbászokat pirítsuk meg a szalonna zsírján. Nem kell teljesen átsütni, mert arra még lesz ideje bőven a többi hozzávalóval együtt.
  3. Szedjük ki a kolbászokat is, kicsit hagyjuk hűlni, majd vágjuk fel olyan 2-3 cm hosszú darabokra.
  4. Kezdjük el a rétegezést. A hagymákat vágjuk fel ujjnyi vastag karikákra, a felét rakjuk az edény aljára, szórjuk meg a sült szalonna kocka felével.
  5. A fele kolbászt osszuk el a tetején, végül a megpucolt, negyedelt burgonya fele zárja a sort. Sózzuk, darálunk rá borsot, meghintjük petrezselyemmel. Megismételjük a rétegezést, a hozzávalók másik felével.
  6. Ráöntjük a forró húslevest, lefedjük, és felforraljuk. Mihelyst forr, rakjuk azonnal az előmelegített sütőbe, legalább 3 órára. Gyakran nézzünk rá, ha nagyon zubogna, akkor tekerjük lejjebb a lángot alatta.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5156
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 26.

Ajánló

Jó forrón tálaljuk, szórhatunk rá még petrezselymet. Adjunk mellé friss, ropogós kenyeret, hogy legyen mivel tunkolni a levet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

St. Patrick napja alkalmából, a neten megjelent jó néhány ír recept, hátha valaki rászánja magát az elkészítésre. Nekem mindig jöhet valami újdonság. :o) Ez egy igazán egyszerű étel, amit én úgy képzelek el, hogy reggel belepakolták az edénybe a hozzávalókat, és befészkelték a még esetleg langyos parázs közé. Mire hazajöttek a földekről, már lehetett is tálalni. A coddle ugyanis azt jelenti, hogy forráspont alatt főzni/sütni (ha a wikipedia nem hazudik).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...