Tépett csirkés szendvics
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
sült csirke
-
53 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g csirkecomb139 kcal
fűszeres szósz
-
53 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3g nádcukor10 kcal
-
3g fehérborecet0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
31g paradicsomszósz8 kcal
szendvics
-
54g zsemle147 kcal
-
25g savanyú káposzta5 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
Összesen
455
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
sült csirke
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
fűszeres szósz
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
-
10g fehérborecet2 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
125g paradicsomszósz30 kcal
szendvics
-
216g zsemle590 kcal
-
100g savanyú káposzta19 kcal
-
160g csemegeuborka38 kcal
Összesen
1821
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
sült csirke
-
1.9g napraforgó olaj16 kcal
-
1.5g nádcukor6 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.1g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
-
38.6g csirkecomb43 kcal
fűszeres szósz
-
1.9g napraforgó olaj16 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.8g nádcukor3 kcal
-
0.8g fehérborecet0 kcal
-
0.8g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
9.6g paradicsomszósz2 kcal
szendvics
-
16.7g zsemle46 kcal
-
7.7g savanyú káposzta1 kcal
-
12.3g csemegeuborka3 kcal
Összesen
140
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1072.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 682 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 139.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4342 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
455
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 65.2 g
Zsír
-
Összesen 104 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4289.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 512 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 727 mg
-
Nátrium 2728 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.2 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 556.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 338 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 17369 micro
-
Lut-zea 717 micro
Összesen
1821
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1340 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
140
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
sült csirke
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 ek nádcukor
-
1 ek füstölt pirospaprika
-
1 tk cayenne paprika
-
0.5 tk római kömény
-
0.5 tk gyömbér
-
só ízlés szerint
-
50 dkg csirkecomb
fűszeres szósz
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 db vöröshagyma
-
1 db jalapeño
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek nádcukor
-
2 ek fehérborecet
-
1 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 kávéskanál fahéj
-
125 ml paradicsomszósz
szendvics
-
4 db zsemle
-
10 dkg savanyú káposzta
-
4 közepes db csemegeuborka
Elkészítés
sült csirke
- A pác összes hozzávalóját egy tálban összekeverjük. A csirkecombot nagyobb darabokra vágjuk, és a páccal alaposan összeforgatjuk.
- A pácolt csirkét ezután magasabb falú tepsibe tesszük, és 185 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton, 20 perc alatt készre sütjük.
- A kész, ekkorra szuperomlós csirkét hagyjuk kicsit kihűlni, majd két villa segítségével széttépkedjük. Keverjük össze a széttépkedett húst a kisült szafttal.
fűszeres szósz
- A hagymát, a jalapenot és a fokhagymát nagyon finomra aprítjuk, majd étolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadunk egy kevés nádcukrot, majd a fehérborecetet és a mustárt is.
- Fűszerezzük sóval, borssal, valamint egy kevés fahéjjal. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, amíg az egész megkaramellizálódik kicsit.
- Ekkor hozzáadjuk a paradicsomszószt (hígított sűrített paradicsom vagy cukorcsökkentett ketchup is jó), és az egészet összemelegítjük.
- A szósz kétharmadát botmixerrel krémesítjük, majd visszatesszük a serpenyőbe, és elkeverjük a maradék harmaddal. A kész szószba beleforgatjuk a tépkedett sült csirkét.
szendvics
- A zsemléket félbevágjuk, majd az aljukra rákanalazunk egy jó adagot a szaftos tépett csirkéből.
- Ízlés szerint pakolunk rájuk savanyúságot és csemegeuborkát, majd a zsemletetőket rápakoljuk, és fogyaszthatjuk is.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 5630
- Feltöltés dátuma: 2020. május 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vénusz
77 recept
A tépett húsos szendvicsnek nagy hagyománya van az USA-ban, és nem is véletlenül: a jól elkészített tépett csirke vagy disznóhús simán fel tudja venni a versenyt bármivel. Zsemlébe pakolva, némi savanyúsággal kiegészítve pedig csodás szendvicseket készíthetünk belőle, ami garantáltan kenterbe veri a mezei hamburgereket, ráadásul csirkecombból nagyon hamar el is készül. Szóval próbáljátok ki ti is, mert mi nem tudtunk betelni vele, igazi tízujj-nyalogatós receptről van ugyanis szó!