r
Nosalty Logó

Tépett csirkés szendvics

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vénusz
Tépett csirkés szendvics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

sült csirke

fűszeres szósz

szendvics

Összesen 455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

sült csirke

fűszeres szósz

szendvics

Összesen 1821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

sült csirke

fűszeres szósz

szendvics

Összesen 140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4342 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    104 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4289.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    727 mg
  • Nátrium
    2728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 1821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1340 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 140 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

sült csirke

fűszeres szósz

szendvics

Elkészítés

sült csirke

  1. A pác összes hozzávalóját egy tálban összekeverjük. A csirkecombot nagyobb darabokra vágjuk, és a páccal alaposan összeforgatjuk.
  2. A pácolt csirkét ezután magasabb falú tepsibe tesszük, és 185 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton, 20 perc alatt készre sütjük.
  3. A kész, ekkorra szuperomlós csirkét hagyjuk kicsit kihűlni, majd két villa segítségével széttépkedjük. Keverjük össze a széttépkedett húst a kisült szafttal.

fűszeres szósz

  1. A hagymát, a jalapenot és a fokhagymát nagyon finomra aprítjuk, majd étolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadunk egy kevés nádcukrot, majd a fehérborecetet és a mustárt is.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, valamint egy kevés fahéjjal. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, amíg az egész megkaramellizálódik kicsit.
  3. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomszószt (hígított sűrített paradicsom vagy cukorcsökkentett ketchup is jó), és az egészet összemelegítjük.
  4. A szósz kétharmadát botmixerrel krémesítjük, majd visszatesszük a serpenyőbe, és elkeverjük a maradék harmaddal. A kész szószba beleforgatjuk a tépkedett sült csirkét.

szendvics

  1. A zsemléket félbevágjuk, majd az aljukra rákanalazunk egy jó adagot a szaftos tépett csirkéből.
  2. Ízlés szerint pakolunk rájuk savanyúságot és csemegeuborkát, majd a zsemletetőket rápakoljuk, és fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5630
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tépett csirkés szendvics
Vénusz 77 recept

A tépett húsos szendvicsnek nagy hagyománya van az USA-ban, és nem is véletlenül: a jól elkészített tépett csirke vagy disznóhús simán fel tudja venni a versenyt bármivel. Zsemlébe pakolva, némi savanyúsággal kiegészítve pedig csodás szendvicseket készíthetünk belőle, ami garantáltan kenterbe veri a mezei hamburgereket, ráadásul csirkecombból nagyon hamar el is készül. Szóval próbáljátok ki ti is, mert mi nem tudtunk betelni vele, igazi tízujj-nyalogatós receptről van ugyanis szó!

Hozzávalók

sült csirke

fűszeres szósz

szendvics

Címlapról ajánljuk

További cikkek