Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tépett csirkés szendvics

Tépett csirkés szendvics
Tépett csirkés szendvics
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tépett húsos szendvicsnek nagy hagyománya van az USA-ban, és nem is véletlenül: a jól elkészített tépett csirke vagy disznóhús simán fel tudja venni a versenyt bármivel. Zsemlébe pakolva, némi savanyúsággal kiegészítve pedig csodás szendvicseket készíthetünk belőle, ami garantáltan kenterbe veri a mezei hamburgereket, ráadásul csirkecombból nagyon hamar el is készül. Szóval próbáljátok ki ti is, mert mi nem tudtunk betelni vele, igazi tízujj-nyalogatós receptről van ugyanis szó!

hozzávalók / 4 adag

sült csirke

fűszeres szósz

szendvics

Szólj hozzá!

elkészítés

sült csirke

  1. A pác összes hozzávalóját egy tálban összekeverjük. A csirkecombot nagyobb darabokra vágjuk, és a páccal alaposan összeforgatjuk.
  2. A pácolt csirkét ezután magasabb falú tepsibe tesszük, és 185 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton, 20 perc alatt készre sütjük.
  3. A kész, ekkorra szuperomlós csirkét hagyjuk kicsit kihűlni, majd két villa segítségével széttépkedjük. Keverjük össze a széttépkedett húst a kisült szafttal.

fűszeres szósz

  1. A hagymát, a jalapenot és a fokhagymát nagyon finomra aprítjuk, majd étolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadunk egy kevés nádcukrot, majd a fehérborecetet és a mustárt is.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, valamint egy kevés fahéjjal. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, amíg az egész megkaramellizálódik kicsit.
  3. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomszószt (hígított sűrített paradicsom vagy cukorcsökkentett ketchup is jó), és az egészet összemelegítjük.
  4. A szósz kétharmadát botmixerrel krémesítjük, majd visszatesszük a serpenyőbe, és elkeverjük a maradék harmaddal. A kész szószba beleforgatjuk a tépkedett sült csirkét.

összeállítás

  1. A zsemléket félbevágjuk, majd az aljukra rákanalazunk egy jó adagot a szaftos tépett csirkéből.
  2. Ízlés szerint pakolunk rájuk savanyúságot és csemegeuborkát, majd a zsemletetőket rápakoljuk, és fogyaszthatjuk is.
  • sütési hőfok: 185°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 067
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vénusz

Mióta szakács: 2015.02.17.
28 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: szendvics
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pulled chicken, csirkés szendvics

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

456
napraforgó olaj 3 ek
nádcukor 2 ek
füstölt pirospaprika 1 ek
cayenne bors 1 tk
római kömény 0.5 tk
gyömbér 0.5 tk
0 ízlés szerint
csirkecomb 50 dkg
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 db
jalapeño 1 db
fokhagyma 2 gerezd
nádcukor 1 ek
fehérborecet 2 ek
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fahéj 0.5 kávéskanál
paradicsomszósz 125 ml
zsemle 4 db
savanyú káposzta 10 dkg
csemegeuborka 4 közepes db