r
Nosalty Logó

Tengeri halfilé tejszínes-kapros spárgával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tengeri halfilé tejszínes-kapros spárgával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 381 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1528 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 84 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 381 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.8 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2888.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1072 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    448 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    766 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    2066 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2985 micro
Összesen 1528 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat nagyobb szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk és félrerakjuk.
  2. A spárgát megpucoljuk, és 4-5 cm-es darabokra vágjuk.
  3. 5 dkg vajat felolvasztunk egy nagyobb serpenyőben és a spárgát belerakjuk. Megsózzuk, kevés vizet öntünk alá és lefedve puhára főzzük. (kb 15-20 perc)
  4. A keményítőt a tejjel és a tejszínnel simára keverjük. A spárgára öntjük. Sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott kaporral, valamint a citromlévelízesítjük.
  5. A halat a maradék vajon megsütjük. A tejszínes spárgára fektetve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 45784
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 19.

Ajánló

Rizs illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nálunk pangasius filéből készült. Villámgyorsan elkészíthető és nagyon finom halétel. A Prima Konyha Magazinban bukkantam  a receptre.

Hozzászólások

ciaobetty

kipróbálatm, nagyon finom, jó tavaszi könny? kaja, köszi a receptet

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! üdv kiki

GarfieldNiki

Tegnap ebédre csináltam meg, mivel nem szeretem a kaprot, helyette petrezselyemmel, illetve csak tejszínnel, és isteni finom lett!! Nagyon köszönöm a receptet, pont ilyet kerestem. A férjem gyönyör? spárgákat hozott a piacról:)

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! üdv kiki

kicsivik

Spárgát akkor ettem el?ször - és akkoriban azt hittem utoljára -, amikor egy folyami utasszállító hajón dolgoztam. Nem tartozott a kedvenceim közé, mert még éles késsel is alig lehetett feldarabolni, ráadásul se íze, se b?ze nem volt. Azt gondoltam, a fehér spárga alapból ilyen és kész. Azóta már máshol dolgozom, és eddig csak nézegettem ezt a zöldséget a pultokon, de most vettem egy köteg fehéret bel?le, és lázas receptkeresésbe kezdtem. Kikié nyert, mint már annyiszor. Semmit nem változtattam rajta. Mindkett?nknek nagyon ízlett. Egy pár szálat olívaolajba forgattam, sóztam, borsoztam, ötösével szalonnába tekertem, megperdítettem cukorral és betettem a süt?be, mert kíváncsi voltam, mennyire lesz más az állaga és az íze a különböz? elkészítési mód következtében. Mindkét verzió átment a vizsgán, és örülök, hogy bekerült a repertoárba. Köszönöm a tippet és bátran ajánlom mindenkinek!

zsofifa

  Én is megcsináltam a receptet, és nagy sikerem volt vele. Még a halat amúgy nem szeret? férjemnek is ízlett, és a gyerekeknek is. Köszönöm, másnak is bátran ajánlom kipróbálásra. Én elmentettem a saját recepttáramba is. :-)

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! kiki

Törölt felhasználó

nagyon finom lett

Daylle

Nagyon finom volt, bár én konzerv spárgával csináltam. De amint lesz spárgaszezon, ismételten megcsinálom :D Köszi a receptet :)

Törölt felhasználó

:-) Nagyon szívesen! Üdv Kiki

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Üdv Kiki

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egészséges ételek, amelyek nagy mennyiségben ártalmasak lehetnek

Attól, hogy valami egészséges, még nem biztos, hogy nagy mennyiségben is az – ez nagy igazság, és érdemes rá figyelni, ha nem szeretnénk hízni, vagy emésztési problémákkal küzdeni. Az alábbi ételek például, annak ellenére, hogy nagyon jót tesznek a szervezetnek, az ellenkező hatást váltják ki nagyobb mennyiségben.