Tengeri hal répalepénnyel és káposztával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
labopetra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A halhoz
-
167g hal96 kcal
-
47 kcal
-
7g mustár4 kcal
-
67g ketchup67 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
27g citromlé6 kcal
A répalepényhez
-
9g vaj67 kcal
-
6 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g só0 kcal
A kedvenc káposztához
Összesen
470
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A halhoz
-
500g hal288 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
200g ketchup202 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
80g citromlé18 kcal
A répalepényhez
-
28g vaj201 kcal
-
18 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g só0 kcal
A kedvenc káposztához
Összesen
1411
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A halhoz
-
22.6g hal13 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0.9g mustár1 kcal
-
9g ketchup9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
3.6g citromlé1 kcal
A répalepényhez
-
1.3g vaj9 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
10.8g sárgarépa4 kcal
-
13.5g burgonya8 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g só0 kcal
A kedvenc káposztához
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0.1g mustármag0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
31.6g káposzta6 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
Összesen
63
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.5 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1988.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 1338 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 480.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 689 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 2537 micro
-
β-karotin 6257 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 8042 micro
-
Lut-zea 390 micro
Összesen
470
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 79.4 g
Zsír
-
Összesen 57.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5964.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 497 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 999 mg
-
Nátrium 4013 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1441.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2068 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 315 mg
-
D vitamin: 372 micro
-
K vitamin: 493 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 455 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 7612 micro
-
β-karotin 18770 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 24126 micro
-
Lut-zea 1170 micro
Összesen
1411
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 344 micro
-
β-karotin 847 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1089 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
A halhoz
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek mustár
-
100 ml ketchup
-
só ízlés szerint
-
1 ek majoranna
-
2 citromból nyert citromlé
A répalepényhez
-
2 ek vaj
-
0.5 teáskanál napraforgó olaj
-
3 közepes db sárgarépa
-
3 közepes db burgonya
-
0.5 db vöröshagyma
-
0.5 kk só
A kedvenc káposztához
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 kk mustármag
-
1 kávéskanál kurkuma
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 kis fej káposzta
-
0.5 kk só
-
2 ek citromlé
Elkészítés
A halhoz
- A felengedett halszeleteket az egyik citrom levével bedörzsöljük, besózzuk és állni hagyjuk 1 óráig. Az olajat elkeverjük a mustárral, a másik citrom levével, ketchuppal, borssal, majoránnával. A mártással a halszeletek mindkét oldalát megkenjük, és tepsibe egymás mellé fektetjük. Forró sütőben 25-30 percig pároljuk, majd a tetejét megpirítjuk.
- A répát, krumplit és hagymát finomra reszeljük. Nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és az olajat, beletesszük a zöldségeket. Fűszerezzük. Süssük egyik oldalát, amíg barna nem lesz, majd dobjuk a másik oldalára, és azt is süssük meg.
- A hagymát és a káposztát vékonyra szeljük. Serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a mustármagot és a kurkumát, mikor sistereg, hozzáadjuk a hagymát és néhány percig együtt pirítjuk. Beletesszük a káposztát, sózzuk, és megpároljuk. Végül meghintjük citromlével.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2739
- Feltöltés dátuma: 2011. november 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
labopetra
65 recept
A halhoz kerestem köretet: a Testkontroll című könyvből merítettem az ihletet.