Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tengerész hús

Tengerész hús
Tengerész hús
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy laktató finomság marhahúsból.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tányér közepére a tojásrántottát helyezünk, és köré rakjuk a húst. Párolt rizzsel tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst 1 cm széles,  5-6 cm hosszú csíkokra metéljük.
  2. Serpenyőbe egy kanál zsírt melegítünk, és ebben megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. 
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a húst, és fehéredésig pirítjuk. Közben megszórjuk liszttel, összekeverjük.
  4. Ráöntjük a bort, sózzuk, borsozzuk, annyi húslevest öntünk hozzá, hogy ellepje a húst. Többször kevergetve fedő alatt puhára pároljuk.
  5. A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük, és diónyi zsíron megpároljuk, zsírjára sütjük, megszórjuk petrezselyemzölddel, és a húshoz adjuk. 
  6. Ízesítjük paradicsompürével, mustárral, kakukkfűvel. Készre főzzük.
  7. A tojásokból rántottát sütünk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 121
elküldve: 11
receptkönyvben: 231
elkészítve: 10/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vörösboros marharagu, tojásrántottával tálalt gombás marharagu, paradicsomos ragu marhából

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kitike
Kitike / kitike Sat, 2013-01-05 14:13

Kedves Marcsi séf! Elkészült ma ebédre, és pont olyan isteni, ahogy képzeltem, pedig a bor még ki is maradt belőle. Bocinyakból és tarjából készült. Fejedelmi lakoma!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2013-01-06 13:06

Kedves kitike.
Nagyon örülök, hogy elkészítetted, annak meg különösen, hogy ízlett.
Szép napot kívánok neked.
Üdv. Marcsi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-12-20 13:21

Marcsi!
Nagyon finomságos, köszönöm :-O
Áldott, békés, boldog, szeretetteljes ,karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és Családodnak! :-O
Éva-Anyóca

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2012-12-20 20:05

Kedves Éva-Anyóca!
Igen, nagyon finom.
Kellemes Ünnepeket Kívánok Neked és Kedves Családodnak!
Marcsi.

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2012-12-20 19:58

Kedves pommepomme.
Köszi, és nagyon finom is.
A férjem tengerészgyalogos múltja miatt.
Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánok. Marcsi

pommepomme
pommepomme Thu, 2012-12-20 21:39

Aha, így már érthető! Mindenáron rumot vagy halat kerestem a receptben. :))) Ennyit a sztereotípiákról...

modell
modell Wed, 2012-12-19 16:15

Az nagyon jónak tűnik, kár hogy az ünnepi menübe már nem fér be!
Sebaj, farsangra beemelem a főzendők közé
Köszi, üdv! Éva

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2012-12-20 18:17

Kedves Éva.
Okvetlenül emeld be mielőbb a menübe. Nem bánod meg azt garantálom.
Kellemes Ünnepeket kívánok. Marcsi

621
marhalapocka 80 dkg
gomba 20 dkg
vörösbor 4 dl
marha alaplé 2 dl
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 1 ek
mustár 1 teáskanál
sertészsír 1.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 csipet
finomliszt 1 evőkanál
petrezselyem 0.5 csokor
tojás 8 db
napraforgó olaj 2 ek