Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű kenyér jénaiban

Teljes kiőrlésű kenyér jénaiban
Teljes kiőrlésű kenyér jénaiban
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismerőstől kaptam ezt a receptet. Az eredeti recept csak fehér liszttel szól. Mi jobban szeretjük a teljes kiőrlésű kenyeret, ezért kikísérleteztem, ami a mi szájunk ízére való. Természetesen más arányban is el lehet készíteni. Nagyon egyszerű és gyors recept, és a családom már szívesebben fogyasztja ezt a kenyeret, mint a boltit.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tehetünk bele ízlés szerint magvakat. Én lenmagot és napraforgómagot szoktam beletenni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A két fajta lisztet összekeverjük, beletesszük a sót, cukrot, olajat, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A langyos vizet elkezdjük hozzáadagolni, közben összegyúrjuk a tésztát (nekem pontosan 3 dl vizet szokott felvenni).
  3. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 1 óra). Amíg kel a tészta, kikenünk margarinnal egy olyan jénait, aminek van teteje is.
  4. Ha megkelt, kicsit átgyúrjuk a tésztát, cipót formázunk belőle. Beletesszük a jénaiba, és 15 percet pihentetjük.
  5. Bevagdossuk a tetejét, a jénai tetejét bevizezzük. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, majd 20 percig fedő nélkül.
  6. Kivesszük, és még forrón lekenjük a tetejét vízzel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 122
elküldve: 3
receptkönyvben: 78
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

teljes kiőrlésű kenyér, jénaiban sült teljes kiőrlésű kenyér, házi kenyér

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kuchi
Kuchi Sun, 2016-01-03 18:45

szeretném megkérdezni mekkora jénai kell hozzá?

Jucci
Jucci / Jucci Sun, 2016-01-03 20:20

Szia!Először egy kissebb kerek jénaiba csináltam,kicsinek bizonyult,elég kocka formája lett.Azóta egy nagyobb hosszúkás formájú jénait használók,nem tudok pontos méretet. Nekem kb 750gr-os kenyér lesz belőle. Remélem sikerül! Üdv. :Jucci

483
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
finomliszt 35 dkg
napraforgó olaj 1 ek
friss élesztő 1.25 dkg
0 ízlés szerint
víz 3 dl
cukor 1 csipet
margarin 1 ek