r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű kenyér jénaiban

NS
Teljes kiőrlésű kenyér jénaiban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

483
Kalória
12.9g
Fehérje
95.3g
Szénhidrát
5.7g
Zsír
92.6g
Víz
-
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
618.8mg
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1472.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    381.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    370.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 1928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

  1. A két fajta lisztet összekeverjük, beletesszük a sót, cukrot, olajat, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A langyos vizet elkezdjük hozzáadagolni, közben összegyúrjuk a tésztát (nekem pontosan 3 dl vizet szokott felvenni).
  3. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 1 óra). Amíg kel a tészta, kikenünk margarinnal egy olyan jénait, aminek van teteje is.
  4. Ha megkelt, kicsit átgyúrjuk a tésztát, cipót formázunk belőle. Beletesszük a jénaiba, és 15 percet pihentetjük.
  5. Bevagdossuk a tetejét, a jénai tetejét bevizezzük. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, majd 20 percig fedő nélkül.
  6. Kivesszük, és még forrón lekenjük a tetejét vízzel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ismerőstől kaptam ezt a receptet. Az eredeti recept csak fehér liszttel szól. Mi jobban szeretjük a teljes kiőrlésű kenyeret, ezért kikísérleteztem, ami a mi szájunk ízére való. Természetesen más arányban is el lehet készíteni. Nagyon egyszerű és gyors recept, és a családom már szívesebben fogyasztja ezt a kenyeret, mint a boltit.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek