Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Téli sárgaborsóleves

Téli sárgaborsóleves
Téli sárgaborsóleves
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már várom a telet... no chance... de azért már leves nélkül nem bírom tovább, úgyhogy ez egy nagyon könnyű leves, minden szempontból. Tíz perc alatt össze lehet dobni, a kalóriák benne minimálisak, finom sűrű, az íze pedig a téli estéket idézi, mikor az ember már csak egy tál forró levessel odakuporodik a tévé elé. Jó étvágyat!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Aki nagyon sűrűn szereti, apró levestésztát még bele lehet főzni, vagy croutonnal (pirított kenyérkockával) tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk, megtisztítjuk, felaprózzuk a zöldségeket.
  2. 1 liter hideg vízben minden hozzávalót felteszünk főni.
  3. Ha felforrt a leves, takaréklángon főzzük 1 óráig (kuktában 15 perc alatt kész).
  4. Az egy óra elteltével elzárjuk a gázt, kivesszük a babérleveleket és a merülőmixerrel összeturmixoljuk a levest alulról, ez fogja szépen besűríteni a levest, a tetején a zöldségek egybemaradnak (aki szereti, összeturmixolhatja az egészet is, nagyon finom krémes leves lesz).
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 14 348
elküldve: 6
receptkönyvben: 215
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sárgaborsókrém-leves, sárgaborsóleves, leves felesborsóból

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Thu, 2012-11-22 18:11

Szia, Eva, mi minden heten nehany napra atmegyunk vegaba, na akkor ilyesmit eszunk...a szarzellertol (mehet bele egy darab rendes zeller, ha nincs otthon a masikbol) meg a baberleveltol nagyon finom ize van. Udv, Eva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-11-23 09:44

Kedves evaneo!

Köszönöm szépen a receptet, szép színes, és guszta is.
Biztos finom, szeretném elkészíteni, néha nem árt, ha nincs hús, és erre ez egy tökéletes leves. :-o
Kellemes hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

231
vöröshagyma 1 nagy fej
halványító zeller 1 db
sárgarépa 2 nagy db
felesborsó 25 dkg
petrezselyem 2 ek
babérlevél 2 db
burgonya 1 db
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alaplé 1 l