Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellergumó és édeskömény krémleves

Zellergumó és édeskömény krémleves
Zellergumó és édeskömény krémleves
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc levesem! Az őszi és téli hónapokban extra vitaminforrás, és bögréből is szürcsölhető!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A zellergumónak magas a C vitamin tartalma, asványi anyagokban gazdag, tisztítja a májat és nyirokrendszert, javítja az emésztést és a veseműködést. Afrodiziákum. Az édeskömény íze az ánizséhoz hasonlít. Étvágyjavító, görcsoldó, szélhajtó, tejszaporító, enyhíti a klimax tüneteit.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesköményt megtisztítjuk, mint a hagymát. Apró darabokra vágjuk, és egy deci vízzel felengedjük. Alacsony lángon forraljuk, hogy csak gyöngyözzön a víz.
  2. Amikor az édeskömény már majdnem puha, megtisztítjuk a zellergumót, és apró darabokra vágjuk. Az édesköményhez adjuk. Felengedjük még 600 ml forró vízzel. Újra felforraljuk.
  3. Ha megpuhult sóval, borssal és vajjal (esetleg tejszínnel) ízesítjük.
  4. Lyukacsos szűrőkanállal konyhai robotgépbe lapátoljuk a zellergumó és édeskömény felét. Öntünk rá a vízből, amiben főttek. Pürésítjük. A másik felét is pürésítjük, és még fél liter forró vízzel felengedjük. Több forró vizet is adhatunk hozzá, ha hígan szeretjük.
  5. Egymagában is ízletes, de vajas kenyérrel, krutonnal is finom.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 216
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zellerleves, édeskömény leves, zöldségkrémleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Mon, 2014-10-27 03:13

Nagyon finom lett ez a kis leveske es mar kiszedtem a tanyeromba amikor a lanykam megkerdezte, hogy fenykepezem vagy megeheti? En meg jot nevettem, hogy nem lesz errol foto, mert a NoSaltyrol van, na akkor mar el is happolta elolem. :o)
Koszi a receptet!
udv:witch

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2014-10-27 19:40

Örülök, hogy ízlett!

139
zeller 1 nagy db
édeskömény 1 közepes db
vaj 30 g
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 12 dl
főzőtejszín 3 ek