r
Nosalty Logó

Tavaszváró karfiolleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tavaszváró karfiolleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A karfiolkrémleves hozzávalói:

A királygarnéla hozzávalói:

Összesen 384 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A karfiolkrémleves hozzávalói:

A királygarnéla hozzávalói:

Összesen 1535 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A karfiolkrémleves hozzávalói:

A királygarnéla hozzávalói:

Összesen 53 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1452 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 384 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5807.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1115 mg
  • Nátrium
    3624 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2044.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    662 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1535 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

A karfiolkrémleves hozzávalói:

A királygarnéla hozzávalói:

Elkészítés

A karfiolkrémleves hozzávalói:

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, majd vágjuk a burgonyákat kockákra, a hagymát cikkekre, a fokhagymát szeletekre, és szedjük rózsáira a karfiolt.
  2. Rakjuk az olívaolajat egy nagy fazékba, és adjuk hozzá a megtisztított zöldségeket a hagymával és fokhagymával együtt. Nagy lángon, folyamatosan kevergetve pirítsuk 8-10 percig.
  3. Ezek után öntsük fel annyi vízzel vagy zöldségalaplével, amennyi ellepi, és közepes lángon főzzük puhára a zöldségeket. Közben sózzuk és borsozzuk, ha van kedvünk, adhatunk hozzá zöldségleveskockát.
  4. Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a tejszín felét, és turmixszoljuk le. A maradék tejszínnel hígítsuk tetszőleges sűrűségűre a levest, és ha még akarunk rajta lazítani kicsit, nyugodtan adjunk hozzá tejet.
  5. A végén elosztjuk a 2 dkg vajat a leves tetején, apró darabokban, hogy ne bőrösödjön a leves.

A királygarnéla hozzávalói:

  1. Forrósítsuk fel a vajat és az olajat, majd süssük a rákok mindkét oldalát 1-1 percig magas lángon, a végén pedig sózzuk és borsozzuk.
  2. Tálaljuk a forró levessel, és fogyasszuk egészséggel. Jó étvágyat kívánok! :)
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2867
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A leves gyermekoromban a mindennapok része volt, az ebédek elengedhetetlen fogása. Iskolás koromban kicsit megritkult a közös étkezések száma, ilyenkor ugyanis a menzán ebédeltünk, ahol sajnos nem mindig ízlett az étel. A hétvégi húsleves azonban mindig ott volt az asztalon. Szerintem most is nagyon fontos, ebben a rohanó világban egy finom leves, de az emberek sajnos egyre kevesebb időt tudnak főzésre fordítani a konyhában. Én ezért is szeretem a gyors zöldségkrémleveseket, mert nem kell sokat pepecselni velük, és felettébb ízletesek. Ami pedig feldobja ezt az egyszerű levest: egy különleges feltéttel bolondítjuk meg.

Hozzávalók

A karfiolkrémleves hozzávalói:

A királygarnéla hozzávalói:

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!