Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karalábékrémleves parmezánnal

Karalábékrémleves parmezánnal
Karalábékrémleves parmezánnal
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lila Füge exkluzív Floriol receptje.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karalábét meghámozzuk, és egyenletes méretű, apró kockákra vágjuk, citromos vízben tartjuk (hogy ne színeződjön el).

  2. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a vaj és 3 ek olaj keverékén, fedő alatt, csipet sóval üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a karalábét, átforgatjuk.

  3. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a parmezán héját, és fedő alatt addig főzzük, amíg a karalábé megpuhul (kb. 25-30 perc).

  4. A sajt héját kiszedjük, a levest robotgépben simára püréstíjük, majd átpasszírozzuk. Hozzákeverjük a tejszínt, és éppen csak összeforraljuk, ha kell, utánaízesítjük.

  5. A szalonnát felkockázzuk, 1 ek olajon pirosra sütjük. A levest pirított szalonnakockákkal, finomra aprított petrezselyemel és parmezánforgácsokkal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 880
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Floriol

Mióta szakács: 2011.06.07.
20 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnás karalábékrémleves, tejszínes krémleves karalábéból, parmezános karalábéleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jevuska
jevuska Wed, 2016-09-07 00:08

Miért kell a karalábét citromos vízbe áztatni. Én még az életben nem hallottam olyat, hogy elszíneződött volna :(

253
karalábé 2 nagy db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
zöldség alaplé 1 l
főzőtejszín 1 dl
vaj 1 ek
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg