Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes zöldségleves virslivel

Tejszínes zöldségleves virslivel
Tejszínes zöldségleves virslivel
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én a só és bors mellett 1 ek. zellerlevél-krémet is használtam az ízesítéshez, de nyugodtan elmaradhat, vagy esetleg az egyszerű só helyett használjunk zellersót.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát ketté, majd vékony szeletekre, a burgonyát, sárgarépát és karalábét kockákra vágjuk.
  2. A vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a többi zöldséget, és további 3-5 percig dinszteljük.
  3. Felöntjük a levessel, sóval, borssal ízesítjük. Felfőzzük, és lefedve kb. 25 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a vékony karikára vágott virslit és a tejszínt, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal utána ízesítünk, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 496
elküldve: 0
receptkönyvben: 109
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

virslileves, raguleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

663
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 300 g
sárgarépa 250 g
karalábé 1 közepes db
zöldség alaplé 500 ml
virsli 150 g
habtejszín 150 ml
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 ek