Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi kelkáposztaleves

Tavaszi kelkáposztaleves
Tavaszi kelkáposztaleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár a kelkáposzta nem tartozik a családi kedvencek közé, tavasszal, amikor megjelennek az első harsogó zöld fejek, hozzá az újkrumpli, mindig megfőzöm ezt a nagyon könnyű, gyors, egyszerű levest.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát és az újkrumplit felkockázzuk, a sárgarépát (sajnos még nem volt friss, csak régi) felkarikázzuk.
  2. A sárgarépát egy pici olívaolajon megfuttatjuk, feleresztjük kb. 3/4 liter vízzel. Megsózzuk, picike borsot darálunk rá. Beledobjuk a kelkáposztát és az újkrumplit, hozzáadunk egy gerezd fokhagymát és (szokásomhoz híven) 1 babérlevelet.
  3. Amikor megfőtt (vigyázat, nem kell szétfőzni!), rászórjuk az apróra vágott petrezselymet, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 541
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
287 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

újkrumplileves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

147
olívaolaj 1 ek
kelkáposzta 0.5 kis db
újkrumpli 15 dkg
sárgarépa 2 közepes db
petrezselyem 1 csokor
babérlevél 1 db
fokhagyma 1 gerezd
víz 7.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint