r
Nosalty Logó

Tejszínes-zöldséges csirke penne tésztával

NS
Tejszínes-zöldséges csirke penne tésztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

746
Kalória
26.9g
Fehérje
126.7g
Szénhidrát
15.9g
Zsír
239.3g
Víz
49.1g
Koleszterin
8.8g
Élelmi rost
46.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4473 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    239.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    900 micro
  • β-karotin
    2429 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2106 micro
Összesen 746 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    161.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5311.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    665 mg
  • Foszfor
    2536 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    760.2 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    1435.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1711 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1657 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    5400 micro
  • β-karotin
    14572 micro
  • β-crypt
    405 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    12637 micro
Összesen 4473 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

  1. Fogjuk a csirkemellet, felkockázzuk, belerakjuk egy tálba, és hozzáadjuk a fűszereket, fél citromnak a levét, mézet, mustárt, 5 gerezd összenyomott fokhagymát. Majd összekeverjük, és hagyjuk a hűtőben állni 15 percig.
  2. Még a hús "pácolódik", feltehetjük a tésztát főni. Szokásos tésztafőzést csinálunk. Só + olaj, forrástól számítva, belerakjuk a tésztát, és puhára főzzük, majd ha kész, leszűrjük, és egy tálkába félrerakjuk.
  3. Fogunk egy nagy lábast, közepes lángra rakjuk, tegyünk bele zsírt kb. 3 evőkanállal, de lehet hozzá olajat is, majd kivesszük a hűtőből a húst, és elkezdjük sütni, amíg ki nem fehéredik, és meg nem puhul. Fog egy kicsi levet engedni, de rakjunk hozzá kb. 1 közepes pohár vizet.
  4. Ha megpuhult a hús, tegyük hozzá a darabokra vágott répát és az uborkát, majd födővel lefedjük, és hagyjuk, hogy megpárolódjon.
  5. Amikor megpárolódott, beletesszük a borsót és a kukoricát, majd átforgatjuk az egészet, és kb. 15 percig hagyjuk még a lángon lefedve.
  6. Utána hozzáadjuk a főzőtejszínt, kevergetjük még kb. 5-10 percig, és utána lezárhatjuk.
  7. A legvégén összeöntjük az előzőleg megfőzött és leszűrt tésztával, és összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 35 p

Szerintem egyszerű, és nem hétköznapi. Egészséges, mivel zöldség színkavalkád van benne, és a csirkemell se nehéz étel, és nem zsíros. Egy családi ebédhez szerintem nagyszerű.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...