Nosalty Logó

Almás-diós túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-diós túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 992 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5944 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 228 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.4 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 992 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.1 g

Zsír

  • Összesen
    276.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6344.1 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    2087 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    731.4 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1245.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2307 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1808 micro
  • β-crypt
    301 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1666 micro
Összesen 5944 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőporral elkevert lisztet egy keverőtálba szitáljuk. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk egy tojást, hozzáadunk 7 dkg cukrot, csipet sót, rámorzsolunk 12 dkg margarint, jól összedolgozzuk.
  2. Tésztává gyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe tesszük.
  3. 4 db tojást 25 dkg cukorral habosra keverünk, majd hozzáadjuk a túrót, 10 dkg margarint, a narancs levét és reszelt héját, végül apránként a pudingport. A tésztát kerek lappá nyújtjuk, és kikent tepsibe fektetjük úgy, hogy 3 cm magas pereme legyen.
  4. Rásimítjuk a túrótölteléket, a megmosott, hámozott, vékony szeletekre vágott almát, majd előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
  5. A maradék vajat serpenyőben megforrósítjuk, hozzáadjuk a cukrozott, darált diót. Állandó keverés mellett aranybarnára pirítjuk. A langyosra hűlt tortát a karamellizált dióval és porcukorral meghintve díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4441
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Én durvára vágott diót használtam hozzá, azt pirítottam meg, és úgy még finomabb.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek