r
Nosalty Logó

Pudingban-túróban sült baracktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Pudingban-túróban sült baracktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 403 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4839 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 151 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.2 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 403 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    168.7 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4166.9 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    973 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736.4 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1758.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1417 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1254 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1678 micro
  • β-crypt
    601 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1820 micro
Összesen 4839 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet egy tálba szórjuk, majd a kisebb kockákra vágott hideg vajat rádobjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és tésztát gyúrunk belőle. Kicsit tapadós marad, de ez nem baj. Tegyük folpackba, és amíg készül a krém, tegyük be a fagyasztóba.
  2. A tej felét (2 dl) a pudingporral, vaníliaaromával és a tojás sárgájával simára keverjük. A másik rész tejet a baracklével elkezdjük felforralni. Folyamatosan kevergetjük, majd ha felforrt, beleöntjük a pudingporos keveréket. Kb. 2 perc alatt sűrű krémet főzünk, majd lehúzzuk a tűzről, hűlni hagyjuk.
  3. A barackokat megmossuk. Vizet forralunk egy edényben, ebbe a barackokat kb. fél percre belerakjuk, majd egyből hideg/ jeges vízben lehűtjük. Így könnyen le tudjuk húzni a héjukat. Majd kettévágjuk, kimagozzuk.
  4. Előveszünk egy tortaformát, kivajazzuk, majdkilisztezzük. A hideg tésztát belerakjuk, majd kézzel szétnyomkodjuk a tortaforma aljában úgy, hogy legyen egy kis pereme is.
  5. A túrót a kihűlt pudingba keverjük, belereszeljük a citrom héját. Ezt a tésztára öntjük. A fél barackokat pedig a krém tetejére rakjuk egymás mellé, kicsit belenyomkodjuk.
  6. 180 fokos sütőben 70-80 perc alatt megsütjük. Majd hagyjuk kihűlni, hűtőben megdermesztjük.
  7. A tortazseléport a cukorral és a baracklével kevergetve felfőzzük, majd a torta tetejére öntjük, hagyjuk megdermedni.
  8. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3400
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 16.

Ajánló

Más gyümölcsből pl. almából, körtéből, szilvából is finom lehet. Előző nap is elkészíthetjük, másnap akkor elég csak a zselét elkészíteni hozzá. Tejszín ízű pudingpor helyett vaníliással is készíthejük. Ilyenkor az aroma elhagyható. A sütés idejét figyelni kell, mivel alacsony hőfokon sütünk sokáig. Nézegessük időnként, ha szép aranybarna a teteje, akkor már jó. Kicsit rezegős lesz, mivel az ilyen túrókrémek soha nem sülnek keményre, ez így finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pudingban-túróban sült baracktorta
dorcus89 81 recept

Príma konyha magazin receptjét variáltam át, mert nem volt minden itthon az eredeti receptből. Barackból viszont rengeteg van, a túrós és gyümölcsös sütik pedig nagy kedvencek.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek